Sitges celebra la Nit del Turisme i fa balanç de la temporada

La Comissió de Corpus i el president del grup SEAT, Wayne Griffiths, han estat nomenats Amics Predilectes del Gremi d’Hostaleria de Sitges

El Gremi d’Hostaleria de Sitges ha celebrat la Nit del Turisme. Durant la vetllada, celebrada a l’Hotel Calípolis, s’ha exposat el balanç d’una temporada que, per a l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha obtingut “grans resultats, pel retorn del turista internacional i per una ocupació mitjana d’un 80%, entre altres xifres destacades”. Aurora Carbonell, ha reconegut que, després d’anys complicats, amb el temporal Glòria, la Covid-19 i la guerra a Ucraïna, Sitges “ha seguit avançant cap a un model turístic que és avui millor que fa uns anys i que, sobretot, està més preparat per continuar sent capdavanter en els pròxims anys”. L’Alcaldessa ha valorat el treball entre administració i sector turístic: “Quan remem en una única direcció, som infal·libles”, ha assegurat.

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, ha assegurat que “ha estat un any bo”, però ha incidit a dos reptes a les quals s’enfronta el sector: la manca de personal, i la inflació amb l’encariment dels subministraments”. Oskar Stöber ha explicat que “ens hem de centrar en recuperar Sitges i ser referents entre les destinacions de l’entorn”.

La directora de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, ha assistit a la Nit del Turisme, i ha destacat la qualitat, el potencial i “la resilència del sector turístic a pesar de moltíssimes dificultats”. El turisme és un dels principals motors de l’economia catalana i, per a Marta Domènech, “Sitges és una destinació turística absolutament puntal a Catalunya”.

La Nit del Turisme ha comptat amb la presència d’agremiats i també de persones i professionals del sector que han estat premiades per la seva trajectòria o treball en favor de Sitges i del turisme. La Comissió de Corpus, per la seva aportació al turisme de Sitges i pel manteniment de les tradicions locals, i  Wayne Griffiths, president del grup SEAT / Cupra, estretament vinculat a la vila, han estat nomenats amics predilectes del GHS.

La Caleta i el Port de Sitges han estat guardonats en l’apartat dedicat a la tradició familiar, per una trajectòria empresarial de 25 i 50 anys respectivament. El premi Tastet, atorgat per Club de Tast, ha estat per a Samuel Valls, director de l’escola d’Hostaleria de l’IES Joan Ramon Benaprès, per la tasca que desenvolupa en la formació de joves per a que esdevinguin professionals formats per al sector

Durant la vetlla s’han lliurat també els diplomes als establiments guanyadors de l’edició de primavera del Sitges Tapa a Tapa. El primer premi del jurat tècnic ha estat per al restaurant Num3ric, el segon per a Els Jardins del Retiro, l’accèssit per a Oyster Bar de l’Hotel Me Sitges Terramar, i el reconeixement a la tapa saludable per a El Cable. Els premis del jurat popular han estat en primer lloc per a Artemisa, en segon per a la Cañateca, i el tercer per al Num3ric, fent gairebé coincidir la decisió del jurat tècnic i el popular.