Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Servei Local d’Ocupació de Sant Pere de Ribes: més de 1.700 atesos el 2023

Avatar photo
Les persones que es queden sense feina o busquen una millora d’ocupació s’adrecen al SLO per rebre orientació i assessorament

El Servei Local d’Ocupació (SLO) de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha atès un total de 1.762 persones durant l’any 2023, de les quals 388 han estat noves altes, a través de 8.167 accions com sessions d’acollida, entrevistes ocupacionals, actualització de dades, orientacions i també sessions grupals de recerca de feina. Les persones que es queden a l’atur o que estan en actiu i busquen una millora d’ocupació, s’adrecen al SLO per tal de rebre orientació i assessorament amb l’objectiu de millorar les seves competències per trobar feina, sent així un servei referent al municipi. 

El SLO atén persones majors de 16 anys i darrerament a través de programes adreçats a l’atenció a persones joves s’ha aconseguit incrementar el coneixement del servei per part d’aquest col·lectiu. Així, de les persones ateses durant el 2023, un 25,25% són joves menors de 30 anys.

Un total de 387 persones han utilitzat el club de feina, on s’han generat també un total de 1.073 assistències durant l’any, amb una mitjana de 3 visites per persona/any. En aquest espai, han pogut treballar el CV, fer la inscripció a ofertes de feina i rebre suport tècnic o informació per millorar el seu procés de cerca de feina. 

Des del departament d’Ocupació també s’ha organitzat formació per a aquelles persones que formen part del servei i volen millorar les seves competències professionals i transversals. En aquest sentit, s’han ofert 39 accions formatives com les de carnet de carretoner, manipulació d’aliments, consergeria, mosso de magatzem, atenció al client, comptabilitat o també altres formacions com ofimàtica, preparació per l’ACTIC, preparació d’entrevista, CV per competències o eines per millorar el procés de cerca de feia. S’han realitzat un total de 900 hores de formació, en les quals han participat 465 persones

Pel que fa referència a la intermediació laboral, s’han gestionat un total de 373 llocs de treball, donant com a resultat de la gestió d’aquestes ofertes la inserció de 223 persones. En relació a la prospecció empresarial, s’ha contactat amb 427 empreses del municipi per fer-ne seguiment, oferir la carta de serveis, gestionar ofertes o bé oferir accions de formació. 

Segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat, sobre l’atur registrat a Sant Pere de Ribes els darrers anys, aquest ha millorat de manera notable i ha passat de les 2.033 persones registrades a l’atur l’any 2021 a les 1.600, l’any 2023. Una dada que no es donava des de l’any 2008, quan les persones aturades al municipi eren 1.532. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Castelldefels ja és a punt per a gaudir de la 18a Ruta de la Tapa

Notícia següent

Mollerussa acull la Trobada de Vents i Arquets de Lleida

Notícies relacionades