Sant Pere de Ribes acull el cinquè Simposi Garraf

Aquesta edició del Simposi Garraf completarà un cicle de jornades anuals en les quals s’han fet aportacions, s’han debatut i s’han contrastat conclusions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Sant Pere de Ribes acull enguany el 5è Simposi Garraf els dies 15, 16 i 17 de març, que tindrà lloc a la Sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila (Ribes), i analitzarà les estratègies de creixement i la projecció de futur al Garraf. Aquesta cinquena edició es promou com a corol·lari de les anteriors i amb la intenció de refermar l’aposta estratègica pel que fa al creixement i la projecció de futur de la comarca.

 

El Simposi Garraf es planteja com un esdeveniment congressual atiat des del Fòrum Hèlix Garraf, que és l’expressió de la quàdruple hèlix a la comarca, sota la coordinació de l’Agència de Desenvolupament del Garraf. L’objectiu d’aquestes jornades d’economia i estratègia comarcals és aplegar els criteris d’experts, els referents d’altres territoris i les aportacions dels agents econòmics, socials i polítics de l’espai més proper.

 

Aquesta edició del Simposi Garraf completarà un cicle de jornades anuals en les quals s’han fet aportacions, s’han debatut i s’han contrastat conclusions. El context econòmic de la comarca, les seves febleses i alhora els seus potencials exigien una revisió dels esquemes i una reflexió prèvia a la formulació estratègica.

 

Més enllà del debat, la reflexió i la formulació de directrius, el 5è Simposi Garraf manté la funció divulgativa. Per tant, el programa resultarà d’interès per a tots els públics que tinguin interès a conèixer millor la comarca i el seu futur. Les jornades convoquen al conjunt de la ciutadania. En particular, se suggereix la participació de professionals, agents i representants d’entitats públiques i privades que tinguin afinitat amb les activitats que es desenvolupen en el districte econòmic del Garraf. En concret, es farà invitació expressa a directives i directius de la mateixa demarcació.

 

Pel que fa a les ponències, es fomentarà la intervenció de persones expertes en els camps de l’economia, l’estratègia i la gestió territorial, d’una banda, i coneixedores del teixit socioeconòmic de la demarcació, d’una altra. A més, es comptarà amb les aportacions de les alcaldesses i representants dels agents socials i econòmics.

Edicions anteriors

La primera edició, l’any 2018, abordava les singularitats de la comarca des d’una perspectiva panoràmica. Es tractava d’explorar la situació dels sectors predominants i fer propostes de futur a partir de sectors clau. El segon Simposi Garraf va centrar-se en els potencials de l’economia taronja i va analitzar la capacitat de generar dinamismes a partir de les activitats basades en la cultura, el coneixement i la creativitat.

 

L’any 2021 es van celebrar les terceres jornades, tenint en compte els efectes de la pandèmia Covid19 sobre l’economia del Garraf i es van sotmetre a debat els possibles escenaris per a la reactivació i per a una major estabilitat de la comarca. A la darrera edició, la de l’any passat, es va prioritzar el concepte de districte empresarial amb el propòsit d’estimular la necessària coordinació d’actuacions per recuperar teixit industrial i emproar un nou dinamisme econòmic.

 

Els quaderns de l’economia del Garraf

Les successives edicions del Simposi Garraf s’exposen en les respectives edicions dels Quaderns. Una per una, en aquests documents es recullen les aportacions dels ponents i les conclusions.

  • 1a edició Quadern Blanc de l’Economia del Garraf
  • 2a edició Quadern de l’Economia Taronja del Garraf
  • 3a edició Quadern Verd de l’Economia del Garraf.
  • 4a edició Quadern Grana de l’Economia del Garraf

També el 5è Simposi Garraf tindrà la seva rèplica textual amb l’edició del Quadern Cian de l’Economia del Garraf.