Ventall d’activitats per celebrar aquest Sant Jordi a Ribes

Presentacions, fires, parades i actes culturals de tota mena complementaran l’oferta tradicional de roses i llibres.

temps lectura-Temps de lectura: 5 minuts

Amb Sant Jordi a la vista, l’Ajuntament, les biblioteques i les entitats del municipi han preparat un ventall d’activitats per celebrar aquesta diada. Els actes començaran el dijous 12 d’abril i continuaran al llarg de gairebé tres setmanes.  La programació s’iniciarà amb l’Hora del conte de la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes a càrrec de Sandra Rossi, el dijous 12 amb el llibre Precisament així per a nens i nenes a partir de 3 anys acompanyats dels seus pares i mares. A la Biblioteca Manuel de Pedrolo, a les 19h, hi haurà la presentació de la novel·la L’esborrany, de Sílvia Romero, amb l’autora i la filòloga Teresa Fort.

De cara el cap de setmana, el divendres 13 i dissabte 14 es durà a terme la celebració de la Feria de Abril que organitza la Casa de Andalucía del Garraf, unes jornades festives que ompliran el Centre Cívic l’Espai d’actuacions de grups de ball, cors rocieros i tapes. El dissabte 14, la seu social dels Xulius acollirà a les 19h la presentació del llibre Amors enemics. Relats breus a càrrec de l’autor Josep Mesia i l’endemà a les Roquetes, de 12 a 14h, la Hermandad de Nuestra Señora del Rocío farà al Centre cívic l’Espai de les Roquetes un potage del Hermano Mayor i el Pregó Rociero.

Els següents dies vindran marcats per vàries propostes culturals. Des de dilluns 16 d’abril fins al 15 de maig es podrà visitar l’exposició de pintura “Panoràmiques del Garraf” que estarà situada al vestíbul del CC l’Espai i que organitza Acarte. Les biblioteques municipals faran diverses activitats com una trobada amb José Ignacio Valenzuela, autor de La iaia no hi toca (per a nens i nenes a partir de 8 anys, dimarts 17 d’abril a les 17.30h, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo); Manuel de Pedrolo: mai no és de nit, composició poeticomusical de Jaume Calatayud i Vicente Monera (homenatge a l’any Pedrolo, el dimecres 18 a les 18.30h a la Biblioteca Manuel de Pedrolo); L’Hora del conte per a petitons: Qui viu aquí? (per a nens i nenes a partir de 6 mesos i fins a P5 acompanyats dels seus pares i mares, a càrrec de Sandra Rossi, dijous 19 a les 18h, a la biblioteca Josep Pla) i la conferència “John Ford, més enllà del western” (a càrrec de José Maria Álvarez, dijous 19 a les 18.30h, a la biblioteca Manuel de Pedrolo).

El cap de setmana previ a la celebració de Sant Jordi, es lliuraran els premis del III concurs “Relats per al Cafetó” i es presentarà la publicació que recull les històries del certamen. Serà el divendres 20 d’abril, a les 15.30h, a La Trobada (c.de Lluís Companys, 64), organitzat per Fem Ribes i el Servei de Català de Sant Pere de Ribes. El mateix divendres, a les 18h, també hi haurà la inauguració de l’exposició de treballs artístics del alumnes d’ESO de l’IES Alexandre Galí que estarà exposada fins els 4 de maig a la sala polivalent de la Biblioteca Josep Pla. A la biblioteca de Ribes, a les 18h, també tindrà lloc les Tardes Literàries, a càrrec de Sílvia Romero amb el llibre La Mort a Venècia. Per últim, a l’envelat de les Roquetes, se celebrarà tant divendres com dissabte, la primera Fira de la Primavera,  que començarà a les 8 del vespre fins a les 2 de la matinada (organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes conjuntament amb l’Hermandad de Nuestra Señora del Rocío, l’UCER, el Centro Cultural García Lorca i la Casa de Andalucía).

Pel que fa a dissabte 21 d’abril, hi haurà la presentació de la segona part de la trilogia iniciada amb el títol Siempre lo supe, a càrrec de l’autor local Juan Carlos Blas i tindrà lloc a la biblioteca Josep Pla a les 12h. A la mateixa hora, també s’ha organitzat el taller infantil en anglès Vols aprendre a fer la teva flor de Sant Jordi? que dinamitza el centre de formació Kids&us del municipi. L’agrupació local MES Moviment d’Esquerres ha organitzat una xerrada col·loqui amb Liz Castro acompanyada de la presentació del seu llibre Els carrers seran sempre nostres que es realitzarà a la Sala Martinet del CC El Local, a les 12h. Finalment, a les 23h a la Nau Pere Vall i Soler, l’entitat Ger ha organitzat la “Geranis Party”, una festa amb músiques del segle XX. El preu de l’entrada és de 3 euros i servirà per recaptar diners per al CDR.

El 22 d’abril, d’11h a 13h, la plaça Marcer acollirà la parada de llibres Matalaranya organitzada per l’esplai GER, on es realitzaran tallers per a infants i joves i l’edició de la revista infantil i juvenil Matalaranya. També se celebrarà la II Mostra d’Entitats de Sant Pere de Ribes, que tindrà lloc a la plaça Marcer, al carrer de Fra Vicenç i a la plaça de l’Església, entre les 11 i les 21h i on es donaran a conèixer les entitats del poble.

 

Dilluns 23 d’abril: Diada de Sant Jordi

Les roses i els llibres envairan els carrers del municipi i com en altres anys, les biblioteques del municipi sortiran al carrer el dia de Sant Jordi. Les paradetes de la biblioteca Josep Pla, entitats i comerços, estaran a la plaça Llobregat, de 16h a 20h, i han preparat diverses iniciatives com un taller de Sant Jordi per a nens i nenes (17 a 18h), un sorteig de les paneres culturals de Sant Jordi (18h), un espectacle d’animació Quin desastre de Sant Jordi! a càrrec de Moi Aznar de la Cia (18.05h) i el lliurament de premis del VII Certamen literari i de dibuix Sant Jordi – UCER 2018 (19h).

Pel que fa a Ribes, les parades de la Manuel de Pedrolo, entitats i comerços romandran obertes de 16h a 20h la plaça Maria Mercè Marçal. Al llarg de la tarda es podrà participar en un taller de punts de llibre (17-18h) i veure un espectacle de màgia Màgic Music, amb “3/4 de 15” (18h).

El Cinema Ribes ha organitzat la Mostra de realitzadors ribetans, que tindrà lloc dilluns 23, a les 19h, amb la projecció de tres produccions locals. Una sessió on es podrà veure ‘Nocovers El Documental’ dirigit per Toni Puljic i produit per La Tratto Ribes, que ens mostra el rerefons d’aquest esdeveniment musical celebrat a Ribes, a través d’entrevistes, actuacions musicals i molt d’humor. Durant la vetllada també es projectarà el videoclip guanyador del concurs Nocovers i un curtmetratge sorpresa que presentarà en exclusiva el seu director Gonzalo G. Undurraga. L’esdeveniment farà servir el sistema de taquilla inversa, on el públic pagarà l’entrada que cregui més convenient a la sortida de la projecció.

La programació de Sant Jordi continuarà al llarg de la setmana. Dimecres 25 d’abril la biblioteca de les Roquetes reunirà el Club de lectura (15.30-17h) conduït per l’Eulàlia Ribó comentant Guadalajara, de Quim Monzó. I a les 18h, hi haurà l’Hora del conte amb Contes de la lluna, sota les estrelles dirigit per Moi Aznar a la biblioteca Manuel de Pedrolo. El dijous 26, es farà l’Hora del Conte per a nens i nenes a partir de 3 anys, a la biblioteca Josep Pla i a càrrec de Mon mas (18h). A la mateixa hora es donarà el tret de sortida del Festival Fes+Chapeau a diversos espais de Ribes com la Carpa Revolució, el pont de la Palanca i places i carrers del poble. Aquest festival l’organitza Endorfina Teatre i Malabars i tindrà lloc fins el dia 1 de maig.