Un total de 32 propostes es podran votar als pressupostos participatius de Sant Pere de Ribes

Les votacions tindran lloc del 20 d'octubre al 7 de novembre

Ajuntament de Sant Pere de Ribes

El procés de votacions dels pressupostos participatius 2021, que es duu a terme a la web municipal, s’ha obert avui dimecres, 20 d’octubre, i s’allargarà fins al 7 de novembre vinent. Un total de 32 propostes opten al veredicte de la ciutadania, un cop finalitzat el període d’esmenes, el 17 d’octubre passat. A banda de les 23 propostes inicialment acceptades, s’han afegit a la llista totes aquelles que han presentat esmenes. Les votacions es poden efectuar a través del formulari habilitat a la web municipal. Tota la informació sobre el procés i l’accés al formulari es poden obtenir a través de l’apartat de la web municipal dedicat als pressupostos participatius.

Les propostes s’han donat a conèixer a la ciutadania en dues sessions de presentació pública per videoconferència celebrades els dies 13 i 14 d’octubre a través de l’aplicació Zoom i de Youtube que ja han tingut 178 visualitzacions en aquest darrer canal. Les sessions i les explicacions dels projectes es poden veure i consultar al canal de Youtube de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, on estan publicades.

Ordinadors i suport personal per votar, a l’OAC

A banda del procediment establert a través de la web municipal, també es pot votar presencialment a les oficines de l’OAC, a través d’ordinadors disposats per a aquesta funció, amb el suport del personal municipal, si s’escau.

El procés de votació és obert a les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. Cada persona pot votar fins a un màxim de 5 propostes, amb un escalat de 5, 4, 3, 2 i 1 punts que no caldrà necessàriament exhaurir.

La publicació dels resultats es farà pels volts del 10 de novembre, en el termini màxim d’una setmana a partir del dia que finalitzi el període de votació.

Es manté la categoria única establerta el 2020

Els pressupostos participatius d’enguany mantenen el model de categoria única establert el 2020 a causa de la pandèmia (abans hi havia 2 categories), fomentant la presentació de propostes que avancin cap els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS formen part de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides amb la finalitat de donar resposta, abans de que finalitzi la present dècada, als grans reptes del planeta com ho són l’eradicació de la pobresa, la lluita contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic.

La dotació econòmica dels pressupostos participatius és de 170.000€, una quantitat que es repartirà entre els projectes amb més suport popular fins a quedar exhaurida.

Fases restants del procés de pressupostos participatius

  • 20 d’octubre al 7 de novembre: votacions.
  • 10 de novembre: publicació dels resultats.
  • 11  i 12 de novembre: sessions de presentació del pressupost municipal 2022. 
  • 16 de novembre: sessió plenària d’aprovació del pressupost municipal.