Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Tot a punt per al tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere 2024 a Ribes

Avatar photo
Els actes centrals seran el divendres 28 i dissabte 29 de juny i la programació s’allargarà fins ben entrat el juliol

Tot a punt a Ribes per viure els dies més intensos de la Festa Major de Sant Pere 2024 que s’inicia dijous 27 amb les actuacions dels Balls Populars Infantils per a la gent gran del Redós i amb la Cercavila Infantil (18.30h), la Traca Dolça i les posteriors Exhibicions d’Entremesos i Balls Parlats Infantil a la plaça de l’Església. Després s’inaugurarà la programació de Barraques, coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, amb un acte i lectura d’un manifest de reivindicació i suport al col·lectiu. Posteriorment, la programació continuarà a les pistes de Can Puig amb un sopar i diferents concerts. 

Divendres 28, la Baixada de Grallers des del GER (12.45h) serà el preludi de la Disparada de morterets, traca i repic de campanes a la plaça Marcer, a les 13h, que donarà pas a la Cercavila Infantil de Vigília (pl. Marcer, carrers Nou, Jaume Balmes, Major, pl. de la font, St. Pere, Comerç i pl. Marcer).

A la tarda, Ballada de Bastons per les Masies del Poble i Balls Populars per a la gent gran del Redós abans de la Cercavila de Vigília de les 18.30h (amb sortida a plaça Països Catalans i arribada a la pl. de l’Església). És previst que a les 19.45h es dugui a terme l’Encesa Conjunta de les Colles de Foc a la pl. de l’Església i una hora més tard la Ballada Conjunta de les Colles de Bastons (20.45h).

La nit de vigília tindrà com a protagonista el Castell de focs des del Castell de Ribes (23h) i la cercavila de Pujada del Castell de Focs (23.30h) des de l’avinguda Josep i Pere Jacas, c. Nou i pl. Marcer. En acabar, tindrà lloc el Ball de Vigília a les pistes de Can Puig amb el grup La Prole Band i en acabar hi haurà sessió de DJ.

L’endemà, Sant Pere, a les 07.15h es farà el Toc d’Alba que anuncia la Matinal (7.30h) des de la pl. Marcer fins a la pl. de la Vila. A les 9h s’iniciarà l’Anada a Ofici dels Balls Populars i les autoritats. Seguidament tindrà lloc l’Esmorzar per als Balls Populars i, a les 10.30h, l’Ofici de Festa Major a l’Església parroquial.

Finalitzada la litúrgia, els castellers ribetans faran un pilar de Sant Pere i a les 12h es procedirà a la cercavila de Sortida d’Ofici, que acabarà a les 13.30h amb una Ballada Conjunta dels Entremesos a la pl. de la Vila. Tot seguit hi haurà Sardanes amb la Cobla Maricel. A la tarda, la plaça Marcer acollirà el Concert de Festa Major amb l’Orquestra Costa Brava (19h) i la pl. de la Vila, les Representacions dels Balls Parlats (19.45h) i l’exhibició castellera.

La Cercavila de Sant Pere des de la pl. de la Vila, el final de Festa a la pl. de l’Església i el Ball de Festa Major a la pl. Marcer clouran els actes principals juntament amb el concert de Barraques amb Auxili i DJ Plan B a les pistes de Can Puig.

El diumenge 30 de juny es farà la Plantada de gegants de la Trobada de Gegants pel 25è aniversari dels gegants nous de Ribes (17.30h) a la plaça del Castell de Ribes, des d’on es realitzarà també la Ballada i l’inici de la cercavila fins arribar a la plaça Marcer. A la plaça de la Vila tindrà lloc la Diada castellera de Sant Pere (18.30h) i la programació de Barraques continuarà amb activitats infantils, familiars i actuacions musicals, a les pistes de Can Puig. 

La programació d’actes de la Festa Major de Sant Pere s’allargarà durant la primera quinzena de juliol amb altres activitats, com el Concert de cobla i veu “Sardanes amb Karme”, al jardins del Redós; el XXXV Cicle de Música al Castell, organitzat pels Xulius; el Festival Vaivé de dansa contemporània organitzat pel GER i Junt en acció, o el 27è Campionat de Truc.

Mesures d’inclusió a la Festa Major

A la Festa Major de Sant Pere a Ribes també s’habilitarà un espai tranquil i inclusiu, amb menys estímuls sonors i visuals, senyalitzat amb tanques i cartellera, i amb presència de personal que farà d’acompanyament a les persones que vulguin gaudir i presenciar la Cercavila Infantil del divendres 28 de juny (13.15h) i la Cercavila de Sant Pere del dissabte 29 (21h) de manera més tranquil·la. Aquest espai se situarà a la plaça de la Font amb carrer Major. 

El programa inclou un codi QR ubicat a la cantonada dreta de l’interior de la contraportada que segueix les indicacions establertes per la Comissió de Braille Espanyola, i durant els dies de la fira d’atraccions es mantindrà de 17h a 18h un espai tranquil sense música ni llums. 

Es pot consultar el programa de Festa Major de Sant Pere 2024 a la pàgina web municipal

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen − eleven =

Notícia anterior

Girona prohibirà que els ciclistes pedalin per diferents carrers de la ciutat

Notícia següent

L’Ajuntament de Tarragona sol·licitarà a la Generalitat la pròrroga de les normes ubanístiques

Notícies relacionades