St Pere de Ribes i el Banc Sabadell signen un conveni per facilitar el finançament de projectes d’emprenedoria

Persones emprenedores i empreses de Sant Pere de Ribes podran optar a millors condicions i facilitats financeres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de l’alcaldessa Abigail Garrido firmant el conveni juntament amb Judit Gonzalez, apoderada del Banc de Sabadell. Foto: Aj. SPdRibes.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha firmat un conveni de col·laboració amb el Banc de Sabadell amb l’objectiu de facilitar el finançament de projectes d’emprenedoria a particulars i empreses del municipi. L’acord és pel període d’un any, amb opció a prorrogar-lo tres anys més.

El conveni promourà que aquelles empreses o persones a títol individual que necessitin finançar els seus projectes, després de ser assessorades en un primer moment per l’Ajuntament, puguin accedir a diferents productes i serveis del Banc de Sabadell que impulsin les seves idees de negoci i, especialment, els ajudin a obtenir el capital inicial necessari.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ofereix el servei d’assessorament a l’emprenedoria a través del Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès Garraf. Entre les seves funcions hi ha la de facilitar a la ciutadania suport en la creació de projectes empresarials mitjançant informació consells, formació i l’acompanyament en els començaments de l’activitat empresarial, tot contribuint  d’aquesta manera a la promoció de l’esperit emprenedor i el desenvolupament del teixit productiu local.

Per a poder optar als avantatges, les persones interessades s’hauran d’adreçar al SIE, que valorarà la idoneïtat de la idea a desenvolupar. Si l’informe del SIE és favorable, podran adreçar-se al Banc de Sabadell per a consultar quin dels productes s’adequa millor a les seves necessitats. Les persones usuàries d’aquest servei es podran beneficiar, entre d’altres productes, del Préstec Inici, que consisteix en el finançament a mig termini de la inversió inicial necessària per a posar en marxa una empresa. El préstec pot arribar a cobrir la totalitat de la inversió, amb uns terminis de retorn ajustables a les necessitats de l’interessat. També destaca la possibilitat d’optar al Compte Expansió Negocis, que ofereix avantatges a empreses ja constituïdes. El Banc de Sabadell també es compromet a oferir formació sobre conceptes bàsics de finançament, en especial aquells referits a les transaccions econòmiques en entorns virtuals.