S’obren les preinscripcions dels cursos adreçats a joves que no tenen el graduat en ESO

El tràmit es podrà fer del 14 al 25 de maig a l’Aulari Blanc de les Roquetes.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

A partir de dilluns 14 de maig s’obre el període de preinscripció per participar en els cursos dels Programes de Formació i Inserció (PFI) per al 2018-2019, emmarcats en el Pla de Transició al Treball (PTT) que s’adrecen als nois i noies que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/ada en ESO. Per participar en aquesta formació, s’ha de tenir 16 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa i ser menors de 21 anys. La preinscripció es pot fer del 14 al 25 de maig, d’11h a 14h, a l’Aulari Blanc, al carrer Miquel Servet, 2, de les Roquetes.

També s’ha organitzat una sessió informativa de portes obertes per donar a conèixer les instal·lacions i veure com treballen els alumnes que estan acabant el curs d’enguany. La reunió tindrà lloc a l’Aulari Blanc el pròxim 7 de maig a les 9.30h. Trobareu més informació a www.santperederibes.cat/municipi/pfi-ptt.

El PFI-PTT de Sant Pere de Ribes té dues especialitats formatives: Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; i Auxiliar d’hoteleria: serveis de restauració. La durada dels cursos és de setembre de 2018 a juny de 2019, incloses 180 hores de Formació en Centres de Treball FCT (pràctiques en empreses). En finalitzar el curs, els alumnes assoleixen el Nivell Professional 1 i poden o bé seguir la seva formació cursant estudis de cicles de Formació de Grau Mig o incorporar-se al món laboral. Sovint, molts alumnes acaben treballant a l’estiu en els llocs on han fet les pràctiques i alguns fins i tot han acabat formant part de la plantilla laboral de les empreses. La finalitat d’aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat formativa.

Al nostre municipi el PFI és finançat conjuntament per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el departament d’Ensenyament de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.