Sant Pere de Ribes inaugura la reforma de la Casa de la Vila, sis anys després de tancar per una plaga de tèrmits

Les obres han costat 1,6 MEUR i han servit per reformar l'estructura salvant els elements històrics, instal·lar un ascensor i crear una sala polivalent

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La Casa de la Vila de Sant Pere de Ribes s’inaugura oficialment, quan fa gairebé sis anys que va haver de tancar degut a l’aparició d’una plaga de tèrmits. Des d’aleshores, els diferents departaments han treballat traslladats en un altre edifici municipal i ara una part podran retornar a l’ajuntament. Les obres han costat 1,6 milions d’euros (MEUR) i s’han dilatat més anys del previst degut a dos canvis de govern municipal i a la fallida de l’empresa que va iniciar el projecte. Les obres han servit per reforçar l’estructura, reformar l’edifici mantenint els elements modernistes històrics, instal•lar un ascensor i també s’ha construït una sala polivalent annexa.
A partir de l’1 de març, l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Ribes es tornarà a ubicar a la Casa de la Vila, on també s’hi traslladaran de forma definitiva els departaments d’Alcaldia i Secretaria. Mentrestant, continuaran a l’edifici municipal de Can Puig tant la Policia Local com altres serveis municipals, a l’espera que acabi la segona fase de les obres.

Per aquest 2018, la previsió és destinar 740.000 euros a enllestir la reforma de la segona planta de la Casa de la Vila i adequar l’edifici del costat, on hi havia el Jutjat de Pau. En conjunt, tota la reforma haurà costat gairebé 2,4 MEUR, dels quals 1,6 els ha finançat la Diputació de Barcelona. Quedaran per a una tercera i última fase les obres d’urbanització de la Plaça de la Vila.