Sant Pere de Ribes treballa en la pavimentació de tres carrers del casc antic

Aquesta actuació està inclosa dins del Pla de Millora del Nucli Antic de Ribes

Obres del carreró Torreta, a Sant Pere de Ribes. Foto CEDIDA

Els operaris treballen aquests dies en la pavimentació dels carrers 9 de Novembre, Sant Sebastià i carreró de la Torreta, que passaran a ser de plataforma única. L’actuació està inclosa dins l’àmbit del Pla de Millora del Nucli Antic de Ribes i permetrà pacificar el trànsit, prioritzant la circulació de vianants. Principalment, només hi estarà permesa l’entrada i sortida de vehicles per accedir als guals.

L’actuació, pressupostada en 700.000€, va començar el març passat, amb una durada prevista d’uns vuit mesos. La finalitat de dur a terme aquest tipus de treballs és millorar l’entorn urbà, dignificar els espais i la via pública, renovar les xarxes d’instal·lacions i serveis bàsics, pacificar el trànsit i suprimir barreres arquitectòniques, tot plegat de manera ordenada i progressiva.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “aquesta obra forma part de la millora del casc antic de Ribes. Vam fer un estudi, fa un temps enrere, en el qual vèiem que hi havia moltes deficiències en aquesta zona i que, per tant, havíem d’anar actuant a mesura que les possibilitats ens ho anessin permetent”. Aquesta actuació s’ha executat pensant “en la millora de la circulació dels vianants. Alhora, s’han anat millorant les entrades dels serveis a cadascuna de les cases i tenim previst treballar amb el veïnat en la millora de les façanes. En aquest sentit, ha anunciat, hem tret una subvenció perquè els veïns i veïnes s’hi presentin per millorar la seva façana”.

Futures actuacions a la Cervereta i el carrer Major

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes preveu dur a terme properament més accions a la via pública en altres indrets del municipi. És el cas de la millora del casc antic de les Roquetes, al barri de la Cervereta, o la urbanització de tot el carrer Major, des del Palou fins a la riera. Per dur a terme aquesta segona actuació, s’ha acordat amb la Diputació de Barcelona la seva millora i recepció, posat que encara forma part del tram urbà de l’antiga carretera BV-2112, titularitat de l’ens provincial. D’altra banda, dins del Pla de Xoc i Reactivació Municipal s’ha contemplat una inversió d’1M€ per a projectes de millora de l’espai públic, amb petites obres d’accessibilitat, que majoritàriament s’executaran a través d’empreses locals i plans d’ocupació.