Sant Pere de Ribes ofereix diferents cursos formatius per ajudar a cercar feina

Els cursos són gratuïts i es duran a terme en els propers mesos

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Servei Local d’Ocupació (SLO) de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes prepara noves accions per ajudar a veïns i veïnes a cercar feina i millorar les seves capacitats i competències laborals. Avui dilluns ha començat un nou curs, de 28 hores de durada. El curs se centrarà en la recerca de feina per competències, aprenent a identificar-les, potenciar-les i construint un currículum a mesura, apart de treballar en la preparació dels processos de selecció grupals.

Des de començaments d’any, el SLO ha dut a terme diferents tipus de cursos formatius, com per exemple el que es va realitzar del 7 a l’11 de gener, centrat en la gestió emocional. Les persones que hi van participar van treballar en la identificació d’emocions en moments de canvi i la millor manera de gestionar-les. Un altre curs que s’ha dut a terme és el de coaching per a la recerca de feina. En aquest curs les persones participants van poder treballar aspectes com els canvis en el mercat laboral i la societat, les oportunitats i les solucions per fer front als problemes, les habilitats socials i comunicatives, autoconeixement, creences i definició de l’objectiu professional. Durant aquestes primers dies de gener també s’han organitzat cursos per obtenir el certificat de manipulador d’aliments o el carnet de conducció de màquina elevadora. En total, de moment, ja són 89 persones les que han cursat alguna  modalitat i amb les properes accions formatives s’arribarà al centenar.

Les iniciatives previstes pels següents mesos seran: un curs de mosso/a de magatzem i carretoner/a, de 80+20 hores (del 15 de febrer al 15 de març); un curs de controlador/a d’accessos, de 60 hores (de l’11 al 29 de març) i el curs de capacitació bàsica de jardineria, de 60 hores (del 25 de març al 10 d’abril).

El Servei Local d’Ocupació és un servei públic gratuït que ofereix l’Ajuntament tant a la ciutadania com a les empreses, per informar, assessorar i gestionar aspectes relacionats amb l’ocupació Aquelles persones interessades en participar en els cursos organitzats des del SLO poden posar-se en contacte amb el servei al correu electrònic o bé trucar al 93 810 9210.