Sant Pere de Ribes es prepara per viure el Retorn dels Indianos i l’Agromercat

Amdós actes tindràn lloc a Ribes del 3 al 5 de maig

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Per tercer any consecutiu Sant Pere de Ribes celebra el Retorn dels Indians, juntament amb el 14è Agromercat. Del 3 al 5 de maig, una amplia programació d’activitats amb rutes teatralitzades, espectacles de carrer, música, ball, tallers, mostra d’oficis i artesans complementaran l’oferta dels productors agroalimentaris de proximitat presents amb les seves parades i productes de la terra. Amb l’objectiu de reviure durant tres dies l’època dels indians de final del segle XIX i principi del XX, el Retorn dels Indians esdevé un esdeveniment vivencial que engloba història, patrimoni, cultura i gastronomia, principalment, amb la finalitat de donar a conèixer el llegat d’aquells avantpassats que van marxar a fer les Amèriques.

La plaça de la Vila, el carrer de l’Ajuntament, la plaça de la Font, el carrer de Sant Pere, el carrer del Comerç, el carrer Nou i la plaça Marcer seran les localitzacions principals on es faran les activitats i s’ubicaran la mostra d’oficis, les carpes tallers, les terrasses, els artesans i les botigues al carrer.

A partir de l 3 de maig i fins al 17 de maig, a la Casa de la Vila es podrà veure l’exposició “Els oficis indians”, cedida per l’Ajuntament de Begur. També durant la tarda del mateix divendres, a més, hi haurà una xocolatada infantil indiana i contacontes, la cercavila de balls commemoratius de l’època i l’espectacle d’inauguració a la plaça Marcer a càrrec de personatges que representaran les autoritats de l’època i que duran el cap de setmana amenitzaran els carrers.

L’Agromecercat, obrirà les parades dissabte i diumenge, d’11 a 14h i de 17 a 21h, a la plaça Marcer. Com és habitual, en els espais i carrers dels voltants hi haurà durant tot el dia actuacions i activitats relacionades amb la música i el ball, tallers gastronòmics i artesanals, tasts diversos i jocs per a la canalla.

Nova ruta teatralitzada
Una altra de les propostes destacades és la ruta guiada teatralitzada, que aquest any versarà sobre el comerç de l’època. Es podrà fer dissabte o diumenge (a les 10.30h, 12.30h, 17h i 19h), prèvia inscripció trucant a Temps de lleure (tel. 689678669, de dl. a dv. de 16 a 21h) o bé enviant un correu electrònic a info@tempsdelleure.cat.