Sant Pere de Ribes continua renovant la xarxa d’abastiment d’aigua

S’està fent per sectors i, ja acabada la primera fase de Ribes, la segona començarà el desembre al passeig de Circumval·lació

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de les obres al sector de Can Puig. Foto: Cedida

Les obres de renovació del nucli principal de la xarxa d’abastament d’aigua potable de Ribes al sector de Can Puig encaren la segona i última fase del projecte, que afectarà el passeig de Circumval·lació. Com en la primera intervenció, s’instal·laran noves canonades, vàlvules de seccionament, connexions i desguassos. En aquest tram, a més, s’aprofitarà per arranjar de nou la vorera nord del passeig, entre els carrers de Jaume Balmes i Joan Maragall. Les arrels dels arbres han aixecat el paviment, dificultant l’accessibilitat de la vorera, i també han afectat a les instal·lacions de subministrament d’aigua, arribant a rebentar canonades i provocant filtracions i fuites.

Per evitar que aquests problemes es repeteixin, es replantaran nous arbres que siguin respectuosos amb les voreres i els diferents conductes d’aigua i gas que travessen el carrer.  L’obra compta amb un pressupost de 215.000€ i té una durada prevista de tres mesos, que es dividiran en dos períodes per evitar coincidir amb les festes de Nadal.

El contacte amb els veïns i veïnes ha estat clau al llarg de la preparació de les obres. L’alcaldessa Abigail Garrido, que avui ha explicat com es durà a terme tota la intervenció,  destaca que a l’Ajuntament li agrada treballar “de manera participativa i de proximitat amb els ciutadans” i que en aquest sentit en les reunions amb els veïns i veïnes “els hi vam explicar com aniria tot i també vam escoltar propostes i suggeriments, que vàrem trobar molt encertats per incloure al projecte”. El veïnat del carrer, a més, comptarà amb un contacte tècnic a qui podran explicar les diferents problemàtiques particulars i així poder abordar una millora en profunditat de la zona.

El projecte de millora de la xarxa d’aigua potable forma part del Pla de Reactivació Municipal 2017-2018, que s’està executant per renovar les infraestructures bàsiques de la trama urbana i, alhora, servir com a revulsiu per al foment de l’ocupació al municipi.

La primera fase, ja enllestida, va afectar els carrers Galceran, Arquitecte Martorell, Joan Miró i diferents trams dels carrers Major i Doctor Marañón. Era la zona que presentava més problemes i fuites, un 55% del total del municipi, que ja s’han pogut resoldre i, al mateix temps, actuar per tal d’evitar que es repeteixin. A més, s’ha aprofitat l’obertura de la rasa per a reasfaltar els carrers Joan Miró, Martorell i Galceran, que presentaven un paviment molt malmès pes pas del temps.

A les Roquetes també s’han fet actuacions de millora de la xarxa d’aigua i clavegueram. S’ha renovat la canalització del carrer Murillo (un dels punts negres en fuites) la plaça d’Hernán Cortés, el carrer de Cid Campeador (vorera sud) i en breu s’iniciarà, també el mes de desembre, les obres de la nova vorera nord d’aquest carrer aprofitant la substitució de la xarxa d’aigua potable.