Ribes celebra aquests dies els actes més tradicionals de la Festa Major de Sant Pau

Es manté el concert de Festa Major, però les noves mesures actuals del PROCICAT no permeten que es facin els balls del 24 i 25 a la nit

Aquest cap de setmana Ribes ha acollit els principals actes de la seva Festa Major d’hivern, amb el Pregó i el Correfoc de dissabte i l’Anada infantil a Sant Pau el diumenge al matí i. Posteriorment dilluns i dimarts els actes de vigília (24 de gener) i Sant Pau (25 de gener).

La vigília, el 24 de gener, començarà a les 12.30h amb la Baixada de Grallers des del GER fins a la plaça Marcer. Abans, però, al bar de l’entitat GER es farà un esmorzar de forquilla a La cassola (cal reserva prèvia). Seguidament, es farà la Traca i repic de campanes donant pas al Cercavila Infantil de Vigília que recorrerà els carrers del centre i acabarà a la plaça Marcer. A la tarda, les activitats es reprendran amb la Ballada de Bastons per les masies, a les 16h les colles bastoneres, sortiran des de la Rectoria Vella i passaran per La Serra, El Montgròs, Can Ramon, Can Climent, El Mur, Can Fontanals, Puigmoltó i Can Roig de les Torres.

A les 16.30h, al claustre del Redós de Sant Josep i Sant Pere es faran les actuacions dels Balls Populars adreçades a la gent gran. A les 17.30h, des de la plaça dels Països Catalans començarà el Cercavila de Vigília que recorrerà els carrers més cèntrics de Ribes i acabarà a la plaça Marcer per donar pas a la Ballada conjunta de les colles de balls de bastons. En acabar, es podrà veure les representacions dels balls parlats i l’encesa conjunta de les colles de foc amb Dimonis de Ribes, Ball de Diables de Ribes Colla Jove i Ball de Diables de Ribes. A la nit al GER hi ha previst un sopar de vigília (https://entitatger.cat/events/teatre-el-to-presenta-851-795-749-940-220-840/) i després concert de Zebrass Marching Band al bar de l’entitat.

Pel que fa al Trakasound i al ball de vigília, finalment les noves mesures actuals del PROCICAT no permeten que es facin, com tampoc es podrà fer el Ball de Festa Major la nit del 25. Únicament es mantindrà el concert de Festa Major de dimarts a la tarda a l’envelat instal·lat al pavelló, que permetrà acollir fins a 400 persones respectant el 70% de l’aforament permès.

El dia de Sant Pau començarà a les 7.15 del matí amb el Toc d’Alba des del campanar de l’Església, simultàniament, des de la plaça de l’Església s’interpretarà el Toc de Matinades a càrrec de totes les colles de grallers. Un quart d’hora més tard començarà el Matinal a la plaça Marcer que recorrerà els carres principals fins a arribar a la plaça de la Vila. El matí continuarà amb el Toc de crida sota les voltes de la plaça de la Vila per iniciar la tradicional anada a Sant Pau. L’acte més tradicional de la Festa Major començarà a les 9h a la plaça de la Vila fins a l’ermita de Sant Pau on es farà l’esmorzar per a balls populars i l’Ofici de Festa Major, en acabar es cantaran els Goigs de l’apòstol Sant Pau. A mig matí, es començarà a baixar de l’ermita per fer les representacions de Balls Parlats a les 13h a la plaça de Marcer, paral·lelament, a partir de la mateixa hora es farà el Toc de gralles i Vermut de Festa Major al Bar Social de l’entitat GER.

A la tarda, la festa continuarà al pavelló de Ribes amb el Concert de Festa Major a càrrec de l’orquestra Saturno. L’entrada anticipada es pot comprar en aquest enllaç: https://entradium.com/es/events/concert-orquesta-saturno

La Festa Major continua a Ribes el divendres 28 de gener amb els concerts de la Terraseta de Preixens, Carles Belda i La Portàtil- Fm a les 22h a la Nau Pere Vall i Soler. El preu és de 7€ sòcies i 9€ amigues.

El cap de setmana posterior a Sant Pau, s’oferiran diferents activitats culturals al municipi, com jocs de taula en família; la projecció del documental del Drac Vell de Ribes; la representació teatral Celebraré mi muerte; l’òpera en directe o la trobada de gegants infantils i capgrossos. Per a més informació sobre tots els actes de la Festa Major podeu consultar el Programa de la Festa Major de Sant Pau: https://www.santperederibes.cat/municipi/culturaifestes/festes-populars/festa-major-de-sant-pau

Emissions de les Festes de Sant Pau al Canal Blau TV:

Com cada any, també hi haurà un seguiment especial televisiu a través de la televisió comarcal Canal Blau TV. La programació prevista d’emissió es dura a terme:

  • Dimarts 25, amb el Pregó (en diferit) a les 11.30h i 22.30h. La Baixada en directe a les 12.00h i la repetició a les 23.00h.
  • Dissabte 29 el Pregó a les 15.00h i 21.00h. La Baixada a les 15.30h i 21.30h.