Es remodela la plaça Maria Mercè Marçal de Ribes

La inauguració serà el proper 7 d'abril. Hi haurà activitats, jocs infantils i una xocolatada per a les persones assistents.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La remodelació de la plaça de la poetessa Maria Mercè Marçal de Ribes ja té data d’inauguració. I és que la reforma de l’emplaçament, amb la millora i la instal·lació de nous  paviments i jocs infantils, ja està acabada i oberta al públic. Per donar-la a conèixer, l’Ajuntament ha organitzat un matí d’activitats familiars i infantils dinamitzades i una xocolatada popular que tindrà lloc el dissabte 7 d’abril de 10h a 13.30h.

Aquesta actuació s’ha fet amb la finalitat de revitalitzar l’ús de la plaça perquè esdevingui un espai de convivència adaptat al lleure i al joc per a totes les edats. Les obres han tingut una durada de tres mesos i s’ha endarrerit respecte a la data prevista de finalització inicial a causa de les pluges, ja que per instal·lar els nous trams de paviment de cautxú absorbent d’impacte a les àrees de jocs infantils han de passar diversos dies sense mullar-se a fi i efecte que s’adhereixin correctament.

Com a novetat, s’han habilitat diversos jocs pintats a terra, com un tauler d’escacs, una xarranca, un tres en ratlla i alguns jocs inclusius del projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, i s’ha instal·lat una zona de jocs urbans formada per una estructura modular de cubs, tipus Playcube de Hags. Aquests equips estan previstos per a edats d’entre 5 i 12 anys i estan dissenyats per tal d’inspirar noves maneres de jugar, potenciant la capacitat de joc dels més petits, així com la creativitat, el moviment i la diversió.

En la millora de la plaça també s’ha tingut en compte que és un espai de trobada i descans, on també hi ha diverses terrasses i bancs per seure. Precisament aquesta condició es ressalta amb noves zones d’ombra gràcies a la plantació d’alguns arbres nous i jardineres que complementaran la presència de les palmeres que hi ha actualment.