Primers 100 dies de mandat del govern de Sant Pere de Ribes

L’alcaldessa ha destacat que totes tenen en comú l’objectiu final de treballar pels drets fonamentals i la cobertura de les necessitats més bàsiques de la ciutadania

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts
Imatge d'Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes. Cedida

L’equip de govern de Sant Pere de Ribes ha fet balanç dels primers mesos de mandat, i ho ha fet repassant 10 de les accions realitzades més destacades “que han estat prioritàries” per la importància del compromís adquirit “d’estar al servei dels veïns i veïnes i, sobretot, perquè els seus drets fonamentals estigui treballats des de l’ajuntament i puguem donar cobertura a les seves necessitats més bàsiques”, ha dit l’alcaldessa, Abigail Garrido. La primera acció a què s’ha referit ha estat la creació d’una nova organització i estructura política amb noves regidories que contemplés sensibilitats socials actuals (igualtat de gènere, feminismes, LGTBI, animalistes…), com també s’ha posat l’accent en la proximitat i la participació ciutadana.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que “estem compromesos en una escolta activa i una proximitat amb els veïns i veïnes”. D’aquí que s’hagi començat a redactar la posada en marxa d’un Consell Ciutadà del municipi i el Consell de Joves, nous òrgans de participació directa que es posaran en marxa properament. “No entenem una altra manera de governar que aquella de fer-ho amb les persones”, ha afegit Garrido.

Segons l’executiu local, en aquesta tasca de garantir els drets bàsics de la ciutadania, i immediatament després de constituir el govern, la primera cosa que es va fer va ser reclamar millores en el servei de pediatria i la recuperació de les 24 hores d’urgència als CAP, reunint-se amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i lliurant-li les signatures recollides al respecte. A hores d’ara, “hem aconseguit que s’augmenti els pediatres en el CAP del municipi i estem a l’espera que s’acabi de completar aquest tardor la plantilla que necessitava el municipi”, ha avançat l’alcaldessa, Abigail Garrido, qui ha qualificat aquesta acció de “molt important” perquè “amb la Salut no s’hi juga!”. A més, ha anunciat que els responsables de CatSalut li han comunicat la posada en marxa abans d’acabar l’any d’un reforç del servei de 24h d’atenció telefònica amb mesures de qualitat per avaluar la satisfacció de les persones usuàries.

Un altre dels propòsits executats en els 100 primers dies de govern ha estat l’aprovació del nou Pla de Reactivació Municipal de 13 milions d’euros per estimular l’economia i l’ocupació, del quals 300.000 euros aniran destinats a plans d’ocupació municipals per a persones es situació d’atur. Gran part dels diners, però, serviran per fer actuacions relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat, l’espai públic, l’arranjament de camins a les urbanitzacions i els equipaments i edificis municipals.

En l’àmbit de l’habitatge, s’ha iniciat un estudi per facilitar l’accés a l’habitatge, perquè aquesta “és una de les nostre prioritats que té a veure amb els dret fonamentals dels veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes i volem, en un marc en el qual l’habitatge està sent cada vegada més prohibitiu, treballar amb l’INCASOL i altres fórmules per poder formalitzar la construcció d’habitatge de lloguer assequible”, ha explicat l’alcaldessa.

D’altra banda, aquest estiu també s’han fet millores a equipaments educatius (llars municipals i escoles) i s’han visitat tots els centres preocupant-se per les seves inquietuds i traslladant-les a la Generalitat, doncs des del govern local no poden permetre la mancança de recursos i serveis que s’estan donant, han explicat en referencia a la pèrdua d’alguna línia o la retallada de vetlladores per a alumnes amb necessitats especials.

Com també, en l’àmbit de l’espai públic, s’estan executant obres en carrers i places. Particularment el pla de millora de la Cervereta, i també del casc antic de Ribes (que iniciarà de manera imminent les obres de remodelació del sector del carreró de la Torreta), són grans projectes per anar desenvolupant la transformació més profunda d’algunes zones que ho necessiten.

Una menció especial per part de l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha tingut el tema de la sostenibilitat, referint-se a ell “com un tema que ens preocupa i ens ocupa i del qual també estem assentant les bases perquè Sant Pere de Ribes sigui un municipi més sostenible, més eficient i més eficaç en els seus serveis bàsics”. A part de les obres del carril bici, la cap de l’executiu s’ha referit a diferents projectes i a un pla transversal per implantar i desplegar l’ús de les energies renovables als tots els equipaments i d’altres accions (d’eficiència energètica, mobilitat, reducció de l’ús del plàstic…).

Quant a desenvolupament econòmic, en aquests 100 dies el govern ha mantingut reunions amb inversions que volen tirar endavant projectes d’activitat econòmica al nostre municipi, com el projecte comercial de l’empresa Mobles Valentí a la Rambla del Garraf o el de l’autòdrom, que estan avançats. Però a més, des de l’ajuntament es volen obrir noves línies d’ocupació i formació. I és en aquest sentit, i lligat amb el tema de la sostenibilitat, que els representants del govern han anat a veure al departament d’Ensenyament de la Generalitat per demanar nous cicles formatius al municipi, com el d’energies renovables, pensant en noves ocupacions que tindran una elevada demanda en breu.
Finalment, l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha tancat el repàs d’accions realitzades referint-se als treballs que s’estan duent a terme en la renovació dels equipaments municipals i recordant que en els propers mesos veurem l’acabament de la construcció de la nova pista coberta del pavelló de Ribes, el teatre de les Roquetes i l’inici d’obres del projecte d’ampliació de la Biblioteca Josep Pla de les Roquets, entre d’altres.

“Estem al servei de les persones i volem un municipi on les persones puguin viure, puguin treballar i puguin realitzar el seu projecte vital. En definitiva, que les persones siguin més felices”, ha conclòs la màxima responsable del govern municipal.