Nova actuació de previsió d’incendis forestals a Sant Pere de Ribes

Aquests treballs de restauració i millora forestal tenen com objectiu mantenir la franja perimetral desbrossada i neta.

El dimecres, 3 de novembre, van començar els treballs forestals de manteniment de la franja perimetral de la urbanització de Can Pere de la Plana que s’allargaran fins a principi de desembre. L’actuació consisteixen bàsicament en la neteja i desbrossat de l’estrat arbustiu i aclarida d’arbres amb l’objectiu de reduir la massa combustible de les zones boscoses com a mesura de prevenció d’incendis. Les tasques suposen un cost d’uns 16.607€, es preveu que durin un mes, i les realitzarà l’empresa Margalló, Jardineria i Arboricultura.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes recorda als propietaris de parcel·les i cases especialment ubicades en urbanitzacions que han de prendre mesures d’autoprotecció per a incendis forestals. És important que es vagin fer tasques de manteniment durant l’any. En aquest sentit, els habitatges aïllats han de tenir una franja de com a mínim 25 metres al voltant de les edificacions, amb la vegetació aclarida. Cal desbrossar el sotabosc i aclarir la densitat dels arbres (6 metres entre ells), allunyant de les cases tot el que pugui cremar. En nuclis i urbanitzacions forestals cal mantenir una franja de protecció de com a mínim 25 metres i les parcel·les interiors també han d’estar al dia quant a manteniment i mesures preventives.

Pla de prevenció d’Incendis i actuacions anteriors

Per tal de protegir l’entorn, l’Ajuntament treballa en un Pla de Prevenció d’Incendis Forestals amb actuacions com la instal·lació de senyals de prohibició de pas a vehicles, mesures d’informació sobre prevenció d’incendis adreçades a la ciutadania i el recordatori, a les urbanitzacions, que han de mantenir les parcel·les en condicions òptimes.

Des de l’any 2005, es realitzen diverses actuacions de prevenció d’incendis a la majoria dels nuclis vulnerables aïllats (sobretot urbanitzacions) del municipi.