La XVI nit de l’esport a Sant Pere de Ribes va homenatjar l’esport local

Es van premiar els esforços individuals i col•lectius de diferents esportistes de Sant Pere de Ribes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, en el discurs de cloenda de la XVI Nit de l'Esport. Foto: Aj. SPdRibes.

El passat dissabte 12 de gener, a partir de les set del vespre, es va celebrar la setzena Nit de l’Esport, la jornada de reconeixement als i les esportistes, clubs i persones vinculades al món de l’esport local en general. La Finca Mas Solers, com ja és habitual, fou l’indret escollit per acollir una vetllada per on van passar prop de 300 persones. La Nit de l’Esport commemora la feina feta al llarg de la temporada esportiva del 2018 pel teixit associatiu esportiu del municipi i posa en valor la importància de clubs i associacions en la promoció de la pràctica de l’esport, la cohesió social i la divulgació d’hàbits de vida saludables entre el jovent de Sant Pere de Ribes. És per aquest motiu que durant la vetllada es va retre homenatge a diferents persones, esportistes i entitats tant per la seva tasca, com pels èxits assolits o la seva trajectòria.

Pel que fa als reconeixement col·lectius, la Nit va destacar els respectius ascensos de categoria aconseguits per l’equip sènior masculí del Bàsquet Ribes, el Club Handbol Ribes, la Joventut Ribetana i la Penya Jove. En l’apartat individual, es va voler fer esment a Gisela Carrión, campiona d’Espanya de quilòmetre vertical; a la futbolista Aitana Bonmatí, del Futbol Club Barcelona, sub-campiona del Món sub-20; a Laura del Sol, del Fearless Club, campiona d’Espanya de Pole Sport, i a Albert Pascual, del Club Atletisme Canyelles, per haver aconseguit la medalla d’or en els Campionats de Catalunya, en els 5.000 metres en categoria veterans, entre d’altres distincions.

També va haver-hi temps a reconèixer les trajectòries del club Gym Ribes, que enguany fa 40 anys; de la Penya Jove, que celebra el seu 30è aniversari; dels 6 anys de dedicació de la presidenta del Bàsquet Ribes, Elizabet Moros, i dels serveis prestats pel conserge del pavelló de Ribes, Jordi Cesarini.

A l’acte hi va assistir l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, la regidora d’Esports de les Roquetes, Noelia López; el regidor d’Esports de Ribes, Josep Moya; el regidor d’Esports d’Olivella, Òscar Madera i el gerent del Consell Esportiu del Garraf, Jordi Carbonell, així com d’altres representants municipals.  En el seu discurs de presentació, Moya va fer esment a “la gran feina que porten a terme les entitats esportives”, no només en l’àmbit estrictament esportiu sinó també “en el foment de la salut i els valors socials”. Per la seva banda, Abigail Garrido va destacar “la importància en la millora de els instal·lacions” que s’estan duent a terme, per tal de “fomentar encara més la pràctica de l’esport al nostre municipi”.