Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

La Policia Local de Sant Pere de Ribes incorpora dispositius personals de gravació

Avatar photo

L'adquisició de les càmeres dota de transparència i aporta seguretat a la ciutadania i als agents

Aquesta setmana, la Policia Local de Sant Pere de Ribes ha incorporat entre els seus elements de treball sis dispositius personals de gravació, càmeres de dimensions reduïdes que els agents porten en el seu uniforme per enregistrar, des de la perspectiva de la seva visió, determinades actuacions. Amb la incorporació d’aquests dispositius es vol donar major transparència a la tasca policial, així com garanties pel que fa als drets i les llibertats de les persones, aportant així seguretat tant a la ciutadania com als agents, en habilitar-los per a la captació d’imatges i sons. 

L’ús del dispositiu personal de gravació està regulat i subjecte a la normativa sobre protecció de dades i videovigilància per a les forces i cossos de seguretat en llocs públics. 

En aquest sentit, els agents de la Policia Local podran fer ús d’aquests dispositius de forma excepcional, davant de la comissió de fets delictius o infraccions administratives greus o molt greus contra la seguretat ciutadana, com són situacions en que la persona posi en risc la vida de terceres persones o la dels agents, situacions en que la persona posa en risc la seva pròpia vida o integritat física, així com altres situacions que, davant la gravetat o el risc, recomanin el seu ús. 

En el supòsit que l’agent de policia es vegi en la necessitat d’activar la càmera, aquest té l’obligació d’informar la persona o persones amb qui interactua que l’actuació policial que s’està realitzant està sent gravada. A més, els agents tenen l’obligació de mantenir l’enregistrament i no finalitzar la gravació fins que no acabi l’actuació policial. 

Aquestes càmeres disposen d’un sistema d’enregistrament que permet guardar els 60 segons anteriors a la seva posada en marxa, amb la qual cosa també es pot assegurar l’enregistrament d’una agressió que hagi rebut un agent després d’haver-se produït. 

Els dispositius compten amb mecanismes per garantir la seva traçabilitat, és a dir, que genera un registre codificat de cada gravació amb el dia, hora, any i el número de sèrie del dispositiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 − 8 =

Notícia anterior

Berga acull una exposició per celebrar el 50è aniversari de la Penya Blau i Grana

Notícia següent

Liberals creu que s’ha de dotar de més recursos tècnics a la Justícia per evitar la saturació

Notícies relacionades