La Festa Major de Les Roquetes ja és aquí

Els actes principals comencen amb el ‘Dissabte a la brava!’, concerts i cercaviles

Imatge de la dragona de Les Roquetes. Cedida

Després que els veïns i veïnes de les Roquetes hagin escalfat motors amb els actes previs, arriba el cap de setmana de Sant Joan per celebrar la Festa Major d’estiu de les Roquetes. Per animar a la gent a sortir al carrer, l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes farà un assaig general a la plaça de la Vinya d’en Petaca dijous 20 de juny a les 20 h i els Castellers de les Roquetes ho faran divendres a les 21 h al mateix emplaçament.

L’endemà s’ha batejat com el “Dissabte a la brava!” una jornada (11 h a 17 h a l’esplanada del Centre Cívic) que inclou classe de zumba, concert vemouth i paellada popular. A continuació es vestiran els gegants de les Roquetes a la plaça de la Vinya d’en Petaca (17.30 h), després tindrà lloc al mateix indret l’obra de teatre ‘La Gran Família’ (18.30 h) i l’actuació castellera (19 h).

A la nit, de les 23 h fins les 4 h a la plaça Llobregat, tindrà lloc la Gran Festa Musical del 25è Aniversari de l’Associació de Festes Populars amb l’actuació del grup local Zona Norte, la banda tribut a Queen ‘Play the Game’ i una sessió amb el DJ Montana Max.

El pregoner Marcelo Arenas, fundador de l’Associació de Festes de les Roquetes i actiu en altres entitats culturals, serà l’encarregat d’obrir la Festa Major el diumenge 23 de juny a les 13 h al saló de plens de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca, i en acabat es farà un enlairament d’un pilar de castells acompanyat el toc de gralles, i l’encesa de la Traca d’inici.

A les 18.30h, prendrà el relleu l’exhibició dels balls blancs i foc, i a continuació des de la plaça de la Vinya d’en Petaca començarà la cercavila de vigília. Al vespre, sopar de revetlla de Sant Joan al Casal de la Gent Gran (8 €) i a la nit, castell de focs piromusical al passeig de Santa Eulàlia a partir de les 23 h. En acabar, hi haurà una cercavila de baixada des de el passeig de Santa Eulàlia fins a l’Avinguda Catalunya per enllaçar amb el ball de revetlla a càrrec de l’Orquestra Nueva Alaska a la plaça del Llobregat.

El dia de Sant Joan, 24 de juny, al migdia hi haurà una actuació amb les corals Ginesta i Rondalla al casal de la gent gran, que a la tarda acollirà un ball de Festa Major. A les 18 h tindrà lloc l’exhibició de les colles adultes dels balls blancs i versos satírics de Ball de Diables Diabòlics, Ball de Diables Petits Diabòlics i Gitanes Joves i Colla de Gitanes Veteranes a la plaça de la Vinya d’en Petaca. Serà abans de donar iniciar a la cercavila coll avall.

I els actes continuaran el dissabte 29 de juny al matí amb una botifarrada popular (9 h) i atraccions infantils (10 h) a la pl. del Llobregat i festival de l’escuma amb tobogan d’aigua a l’esplanada del centre cívic L’Espai al migdia (13 h). A la tarda, a les 19 h, se celebrarà el Festival d’estiu de Dansa de l’Associació Siente El Ritmo, a la pista exterior del Pavelló Miguel Teca Torres.

Els darrers actes seran l’actuació d’havaneres amb rom cremat amb el grup Els Pescadors de l’Escala a la plaça Mediterrània, el dissabte 29 a les 22 h i la matinal motera el diumenge 30 de juny a la pl. Llobregat amb les actuacions de Costuritas Rebeldes, Baron Brandy, Tambors del Ball de Diablesses de les Roquetes i animació amb Alexandro Eventos.