Al juny finalitzaran les obres de la remodelació de les pistes de Sant Agustí de les Roquetes

El camp de futbol Cruyff Court ha acollit els preliminars d’un torneig escolar.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Després de l’acabament i obertura al públic de la primera fase de la remodelació de les pistes de Sant Agustí de les Roquetes a finals de desembre -que han servit per construir-hi un camp de futbol Cruyff Court de gespa artificial- aquest mes d’abril han començat les obres de la segona fase del projecte integral que està portant a terme l’Ajuntament. L’actuació inclou l’enderroc de les grades per fer-ne unes de noves i l’adequació de l’espai per instal·lar una zona de passeig i descans, diversos elements d’entrenament físic al carrer o street workout i, a la part de baix, un pista de bàsquet urbà. Els treballs, que s’acabaran al juny, convertirà l’emplaçament en una plaça esportiva oberta al veïnat i d’accés lliure amb grans obertures i baranes d’alçada més reduïda. Es renovarà el paviment, s’incorporarà nou mobiliari urbà i s’adequarà la il·luminació i el sistema de sanejament, tot tenint cura dels acabats i altres aspectes de jardineria.

El pressupost total de la inversió municipal és d’uns 350.000 euros i el finançament del camp de futbol ha anat a càrrec de la Fundació Cruyff. El projecte és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Fundació Johan Cruyff amb la finalitat de convertir aquest espai en un punt de referència per a la pràctica esportiva i el benestar físic i mental entre la població mitjançant activitats esportives i de lleure, integrat en el seu entorn i fomentant la cohesió social. L’acord permet, a més, dinamitzar les instal·lacions al llarg de l’any i acollir anualment un torneig escolar Cruyff Courts 6 contra 6, de nens i nenes d’11 i 12 anys. ”Es tracta d’una iniciativa no només de caire esportiu sinó que desenvolupa paral·lelament un programa social amb uns valors. El respecte, el joc en equip, el hàbits de vida saludable, són valors que promociona la Fundació Cruyff i que nosaltres volem potenciar entre els joves del poble”, ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido. El 14 d’abril ja es va disputar en el camp la fase preliminar de la competició d’aquest curs amb equips formats per jugadors i jugadores de 6è de primària de les escoles de les Roquetes i organitzat per tres joves del municipi a través del programa comunitari Heroes of the Cruyff Courts. En total hi van participar 23 alumnes integrants en tres equips masculins i un de femení.

Els Cruyff Courts són camps de futbol que la fundació ha instal·lat a diverses localitats de tot l’Estat espanyol i en 10 països amb l’objectiu d’estimular a la població jove a practicar esport en general i futbol en particular.