Gairebé 200 pacients es beneficiaran de la campanya de donació de sang a Sant Pere de Ribes

Un total de 63 persones es van acostar al punt d’extraccions i 59 van donar sang

La campanya de donació de sang que es va fer a Sant Pere de Ribes el 18 d’agost passat beneficiarà un total de 177 pacients, segons les estimacions del Banc de Sang i Teixits. En un sol dia, 63 persones es van acostar al punt d’extraccions i 59 van donar sang, de les quals 3 ho feien per primera vegada. Amb aquestes xifres, el Banc de Sang i Teixits ha volgut adreçar un agraïment a la ciutadania del municipi per la resposta que reben les seves crides.

El Banc de Sang i Teixits, depenent del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, convoca campanyes de donació de sang a Sant Pere de Ribes amb periodicitat gairebé mensual, que es van alternant entre els dos nuclis principals de població. D’aquesta manera, ha esdevingut un dels municipis catalans que més suport han ofert a aquest tipus de convocatòries des de l’inici de la pandèmia.

Nova jornada de donació, el 14 de setembre

L’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca (plaça de la Vinya d’en Petaca, 1) acollirà una nova jornada de donació de sang, el dimarts, 14 de setembre, de 10h a 14h i de 17h a 21h. Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia a través del web donarsang.gencat.cat, els comptes donarsang de Twitter, Facebook i Instagram i el Whatsapp 677 07 17 56.

En l’actual situació, el Banc de Sang i Teixits fa una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries per a tractaments de càncer, accidents o parts amb complicacions. S’ha de tenir en compte que el 15% de les transfusions practicades des de l’arribada de la Covid-19 han estat per a persones afectades pel virus.