El termini de propostes per als pressupostos participatius de Sant Pere de Ribes encara la seva recta final

La ciutadania té temps per fer-ho fins al 13 de setembre, a través de les fitxes normalitzades que es troben a disposició de la pàgina web municipal o bé a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC)

Roda de premsa sobre els pressupostos participatius. Foto CEDIDA

El període de presentació de propostes per als pressupostos participatius de 2020 encara aquests dies el tram final. Totes les persones i col·lectius que hi vulguin participar disposen de temps fins al 13 de setembre vinent per fer arribar a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes les seves idees.

El tràmit s’ha de fer a través de les fitxes normalitzades que es troben a disposició de la pàgina web municipal o bé a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC). També es pot fer online, a través del formulari disponible a la mateixa web.

La crisi sanitària generada per la Covid-19 i els seus efectes adversos sobre l’economia i la societat són el marc de referència dels pressupostos participatius d’enguany, que s’han limitat a projectes socials, culturals i solidaris que ajudin la ciutadania en l’actual difícil conjuntura.

En la presenta convocatòria, l’Ajuntament destinarà 320.000€ addicionals a polítiques socials. D’aquests, 170.000€ els decidirà la ciutadana entre els projectes que es presentin al procés participatiu i els 150.000€ restants aniran destinats a cobrir necessitats d’urgència social.

Les idees que se seleccionaran per a ser votades entre el veïnat han d’anar adreçades a combatre les desigualtats i a donar suport a les persones més vulnerables, fomentant, en aquest sentit, la igualtat d’oportunitats.

També es valoraran els projectes de perspectiva d’igualtat de gènere i LGTBI; els adreçats a combatre l’emergència climàtica i a garantir la sostenibilitat, i aquells adreçats a lluitar contra la bretxa digital en l’entorn de la infància i la gent gran.

Les votacions, del 21 d’octubre al 8 de novembre

Un cop es tanqui el període de recepció d’idees, les diferents propostes se sotmetran a votació de la ciutadania del 21 d’octubre al 8 de novembre. Prèviament, hauran de passar per un procés de validació (del 14 de setembre al 5 d’octubre) i d’esmenes (del 6 al 18 d’octubre). Els resultats es donaran a conèixer l’11 de novembre, i la validació en sessió plenària de les propostes guanyadores està prevista per al 17 de novembre.

Les propostes que optin als pressupostos participatius hauran de tenir un import màxim de 20.000€ cadascuna, resultant guanyadores les que obtinguin més vots fins a sumar el total de 170.000€. Cada persona o entitat en podrà presentar un màxim de tres. Les que superin el límit esmentat seran admeses sempre que s’adjuntin amb un compromís de cofinançament per escrit, només per entitats o col·lectius.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va oferir el 8 de juliol passat una sessió pública telemàtica informant del procés participatiu i de les novetats d’enguany. La sessió es pot seguir a través del canal de Youtube institucional.