El documental ‘El viatge de Kalilu’ es presenta al centre parroquial de Sant Pere de Ribes

La pel·lícula, de Miquel Carrillo, explica el viatge de 18 mesos del protagonista, Kalilu Jammeh, de Gàmbia a Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Centre Parroquial acollirà la projecció del documental El viatge de Kalilu, de Miquel Carrillo, el dijous 30 de setembre vinent, a les 19h. La pel·lícula explica el viatge de 18 mesos del protagonista, Kalilu Jammeh, del seu poble natal, a Gàmbia, fins a Catalunya. L’acte es clourà amb un col·loqui obert al públic amb la participació de la secretària de la Fundació Kalilu Jammeh, Hermínia Nubiola, i del director del documental. L’assistència és lliure, amb aforament limitat i reserva prèvia, trucant al 93 810 92 10 o bé enviant un correu a l’adreça electrònica cooperacio@santperederibes.cat. L’acte l’organitzen l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, la Diputació de Barcelona i la Fundació Kalilu Jammeh.

En el documental, amb guió de Carles Castro i Miquel Carrillo, Kalilu explica als més joves de Jirong, la seva aldea natal, la peripècia que va passar viatjant des de Gàmbia fins a Catalunya durant 18 mesos. En paral·lel, 4 habitants de Jirong parlen dels seus projectes vitals i del seu dia a dia en una comunitat que va ser abandonada i que ara torna a revifar, units en l’esforç de construir la vida al voltant de les seves famílies, tot evitant la migració irregular a Europa. La pel·lícula es planteja, així, com un viatge d’anada i tornada per mostrar que sense la gent africana és impossible que el continent tingui el seu propi futur.

El protagonista del documental, Kalilu Jammeh, presideix la fundació que porta el seu nom i busca contribuir a la disminució de la pobresa extrema de les comunitats rurals de Gambia, afavorint l’accés de la població a l’educació, l’aigua i la sanitat. L’ONG forma part del Consell Municipal de Cooperació.