El carril bici que uneix la Rambla del Garraf i l’accès a la C-31 i C-32 s’estrena divendres

Es posaran en funcionament els semàfors que s’hi han instal·lat

El tram d’itinerari per a vianants i carril bici de la BV-2113 que uneix la rotonda d’accés a l’autopista C-32 i la carretera C-31 amb el final de la Rambla del Garraf s’obrirà oficialment divendres vinent, 26 de juny, amb la posada en funcionament dels semàfors que s’hi han instal·lat. D’aquesta manera, s’haurà acostat la xarxa de carril bici que surt de les Roquetes a la que ho fa de Ribes, que en aquests moments finalitza al nucli de Puigmoltó.

El nou itinerari, de 600 metres, transcorre pel costat nord paral·lel a la carretera BV-2113 i connecta amb el carril bici i el passeig per a vianants de la Rambla del Garraf. Per les seves característiques, disposa de dos passos de vianants, semàfors per canviar de vorera i il·luminació solar. S’ha tingut en compte la integració en el paisatge i per aquest motiu s’han recuperat els murs de pedra seca existents.

Els treballs s’havien d’enllestir en sis mesos, però s’han allargat tres mesos més a causa de l’aturada de l’activitat per la Covid-19. S’han finançat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, que hi ha aportat el 80% del cost de les obres (600.000€), mentre que la resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

El darrer tram que queda pendent

L’Ajuntament ha demanat a la Diputació de Barcelona que acceleri els tràmits d’execució del darrer tram d’itinerari que ha d’arribar fins a Puigmoltó pel costat de la carretera. Si bé aquest tram podria completar-se per un camí pedalable interior, serviria com a autèntic itinerari d’unió entre els nuclis de Ribes i les Roquetes, amb les condicions i seguretat idònies per al seu ús i com a element a potenciar per promoure també la mobilitat sostenible. Paral·lelament, s’ha redactat el projecte de construcció del carril bici de l’avinguda Montseny, que donarà continuïtat i sortida als Colls.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que “amb totes aquestes actuacions tindrem completament enllaçat i connectat el carril bici Ribes-Puigmoltó-Les Roquetes-Els Colls. Estem completant la xarxa de carril bici al municipi, i a la vegada estem fent un pas endavant en les millores d’accessibilitat i pel foment d’una mobilitat sostenible”. L’alcaldessa també ha recalcat que “aquesta actuació servirà per incentivar i consolidar de forma segura i ordenada la mobilitat, tant l’obligada com la d’oci i lleure, a peu o en bicicleta, entre els camins i trams existents al costat del nucli de Puigmoltó i fins la rotonda d’accés a la C-32 des de la carretera BV-2113”.