El Carnaval arriba a Sant Pere de Ribes

Els actes, per a tot tipus de públics, se celebraran entre el 23 de febrer i el 6 de març

Imatge del Carnaval de Ribes. Foto: Cedida

Un cop superades les dues festes majors d’hivern, la de Sant Pau a Ribes i la de Santa Eulàlia a les Roquetes, la festa no s’atura i el municipi es prepara per a celebrar el Carnaval amb tot tipus d’activitats.

Roquetes

Pel que fa a les Roquetes, els actes de Carnaval començaran el 23 de febrer amb el Ball de Mantons que se celebrarà al Centre Cívic l’Espai a partir de les 23.30, a càrrec de l’Orquestra Nova Saturno. El Dijous Gras, dia 28, petits i grans podran empastifar-se de valent a al gran merengada popular que se celebrarà, amb la col·laboració de la Pastisseria Les Roquetes, davant l’Espai a les 18. Una hora després, a la mateixa ubicació, farà l’aparició el rei Carnestoltes i se celebrarà la gala d’inici del Carnaval.

L’endemà a les 6 de la tarda començarà la gran rua de l’Arrivo pels carrers de les del municipi. L’inici serà a la Plaça Llobregat i acabarà a l’Envelat de les Roquetes. (itinerari: avinguda Catalunya, avinguda Mas d’en Serra, carrers Eugeni d’Ors, Almogàvers, Roger de Flor, plaça Hernan Cortés, Antoni Gaudí, Ortega i Gasset, Miquel Servet, Sagunt, avinguda del Cid Campeador, avinguda Catalunya i Roger de Flor). En arribar a l’Envelat, començarà el ball de l’Arrivo, amb l’actuació de diferents punxa-discs. Els més petits i petites del municipi també tindran el seu espai a la festa, el dissabte 2, amb un ball de carnaval i animació infantil, a partir de les 5 de la tarda i de nou a l’Envelat. L’entrada serà gratuïta.

La recta final de les celebracions carnavalesques arribarà el dia 6 de març, dimecres de cendra, amb l’enterrament de la sardina. La cloenda al Carnaval recorrerà de nou els carrers de les Roquetes i acabarà a la Plaça Llobregat amb un espectacle final i una sardinada popular.

Ribes

A Ribes, el tret de sortida de la festa serà el Dijous Gras, dia 28, amb el concurs de truites que organitzada cada el GER. L’endemà, a les 19.30, Sa Majestat el Rei Carnestoltes farà la seva arribada triomfal pels carrers de la ciutat, fins arribar a la Plaça de la Vila, on serà rebut pels veïns i veïnes (recorregut: carrer del Pi, plaça del Centre, carretera de Sitges, carrer Nou, Plaça Marcer, carrer Comerç, carrer Sant Pere i Plaça de la Vila). En acabar, tant el GER com els Xulius oferiran xatonades per sopar. En el cas del GER, al local social, i pel que fa als Xulius, al Local.

L’endemà serà el torn dels més petits i petites de casa. A les 11 del matí, a la nau Pere Vall Soler, al GER, el dia començarà amb un espectacle infantil. A les 4 de la tarda, el carnaval infantil, organitzat pels esplais del GER i dels Xulius, desfilarà pels carrers de Ribes i acabarà amb un espectacle a la Plaça Marcer (recorregut: plaça Marcer, carrers Nou, Balmes, Major, plaça de la Font, carrer Sant Pere, Plaça del Centre, carrers del Pi, Ildefons Cerdà, Sant Isidre, Nou i final a Plaça Marcer). Per acabar dissabte, la rua de mascarots i disfresses amb inici i final al GER omplirà de disbauxa carrers i places del municipi, just abans de cloure la nit amb el ball de disfresses, a càrrec de punxa-discs locals, a la Carpa Revolució.

El dilluns serà el torn de les comparses, que a partir de les 19.30 passaran pel carrer del pi, del centre, la Plaça de la Vila, el carrer de l’Ajuntament, la Plaça de la Font, els carrers Sant Pere, Comerç, Nou i Sitges, la Plaça del Centre i final al carrer del Pi. El comiat al carnestoltes, per acabar les festes, serà el dimecres de cendra, 6 de març. A partir de les 19.30, una última cercavila recorrerà els carrers de Ribes i acabarà amb una sardinada popular al GER.

Les escoles

Els centres educatius municipals també participaran activament del carnaval. La llar d’infants Els Tres Pins, a les Roquetes, farà la seva rua el dijous 28 de febrer. La resta de centres sortiran disfressats l’endemà, divendres 1 de març. Es tracta de les escoles Roquetes i Santa Eulàlia, a les Roquetes, i el Pi, els Costerets, les Parellades, Riera de Ribes i les llars d’infants el Cargol i l’Espígol, a Ribes.