La Cursa Solidària de les Roquetes dona la recaptació de la setena edició a la Creu Roja

L’acte va tenir lloc a la sala de plens de la Vinya d’en Petaca i es va lliurar un xec de 2.053 euros.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els 2.053 euros de la recaptació íntegra de la VII Cursa Solidària de les Roquetes, celebrada el 31 de desembre de 2017, van ser lliurats pels organitzadors de la prova a l’Assemblea Local de la Creu Roja el passat divendres 13 d’abril a la tarda en un acte que es va fer a la sala de plens de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca amb la presència de l’alcaldessa, Abigail Garrido; la regidora de Serveis Socials, Paqui Carrasquilla; la regidora de Joventut i Esports de les Roquetes, Noelia López: el vicepresident de l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes, Isaac Pérez; la coordinadora local de la Creu Roja, Patricia Iglésias; i el president de l’UCER, Juan Ramón López, així com d’altres personalitats i representants d’entitats. Els diners es destinaran en concret al programa d’ajut a les persones grans de les Roquetes en situació de vulnerabilitat.

La Cursa Solidària de les Roquetes és una cursa atlètica que se celebra l’últim dia de l’any amb finalitat esportiva però sobretot amb una clara finalitat solidària, doncs la recaptació íntegra aconseguida a través de les quotes d’inscripció de les persones participants es destina a una causa solidària d’alguna entitat amb actuació preferiblement a nivell local o comarcal. L’organització de la Cursa l’assumeix l’Agrupació de Balls Populars amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER), a més del patrocini de diferents comerços i entitats del municipi, de la comarca i fins i tot d’àmbit nacional.

A la setena edició celebrada el 2017 van participar 320 corredors i corredores a la cursa oberta de 5km aprox. i 100 corredors a la cursa infantil de 500m aprox., dels quals el 45% eren del municipi i la resta procedents majoritàriament de la comarca, encara que també va comptar amb atletes de Barcelona, del Baix Llobregat, el Penedès i fins i tot de les terres de Lleida. El format de l’esdeveniment és el d’una cursa atlètica però amb caràcter familiar, festiu i solidari, on es té un tracte i atenció especials amb els infants i on els i les participants van a córrer per passar-s’ho bé disfressats, acompanyats de familiars i amics o fins i tot amb les mascotes. Així mateix, també pretén ser un acte de promoció de les Roquetes, doncs gràcies a la col·laboració de la UCER compta amb el patrocini d’una quarantena de comerços locals, i té establert el punt de sortida i arribada davant la porta del Mercat Municipal La Sínia que es troba al costat dels principals carrers comercials de les Roquetes.

Amb set anys de trajectòria la Cursa Solidària de les Roquetes s’ha consolidat com la cursa de cap d’any de referència a la comarca del Garraf.