Continuen les tasques de manteniment i millora a les urbanitzacions de Sant Pere de Ribes

Recentment, el consistori també ha fet treballs forestals a Mas Parés de Dalt per a la prevenció d’incendis

Seguint amb els treballs de millora, manteniment i seguretat de les urbanitzacions del municipi, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està realitzant aquests dies una actuació de pavimentació en alguns camins de la urbanització de Can Lloses per tal de facilitar la mobilitat del veïnat, sobretot en aquells trams que es troben molt malmesos o sense pavimentar. Una obres d’arranjament que donen continuïtat a altres actuacions d’aquest tipus i que el consistori ha anat realitzant des de l’any 2016.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, juntament amb el regidor d’Urbanitzacions, Fran Perona, han destacat durant la seva visita a les obres que la millora de l’espai públic, també el de les urbanitzacions, és “una de les nostres prioritats constants que portem fent i no hem parat des de l’inici de la legislatura”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que al municipi existeixen diverses urbanitzacions i nuclis disseminats, en els quals “hi anem actuant segons les prioritats marcades amb les associacions de veïns i/o propietaris, sobretot pel que fa a la millora dels accessos, l’arranjament de camins i carrers, les franges forestals de prevenció i seguretat, i la vigilància i l’ús cívic dels espais”.

Recentment, el consistori també ha fet treballs forestals a Mas Parés de Dalt per a la prevenció d’incendis; el passat mes de març, es va dur a terme una aclarida forestal als Girabals; a l’estiu, es van executar treballs de poda i manteniment a Mas Alba, i fa uns dies, s’ha arranjat el parc infantil de la urbanització de Can Pere, entre d’altres.

Actuacions que representen “un degoteig constant que anem fent durant tot l’any”, ha remarcat l’alcaldessa. Pel que fa a Can Lloses, Abigail Garrido ha explicat que és una urbanització que encara “no ha fet tot el procés d’urbanització i, per tant, no està recepcionada per l’ajuntament”, però mentrestant “treballem conjuntament amb el veïnat i l’associació de veïns per fer que alguns camins puguin ser transitables, sobretot en aquells trams on viuen persones grans”.

Actuacions a Can Lloses

Les actuacions s’estan realitzant a mitja dotzena de carrers de Can Lloses, entre ells, trams de l’avinguda d’Olesa de Bonesvalls, el camí de Marcer de la Penya, carrers de Santa Fe, del Ferret, del Cirerer i de Jafre.

Són arranjaments provisionals i temporals, ja que els definitius han de venir de la urbanització de tot aquest sector. El regidor d’Urbanitzacions, Fran Perona, ha assenyalat que l’actual Llei d’Urbanisme “limita molt les accions que podem fer en una urbanització; mentre no es pugui urbanitzar, fem actuacions relacionades amb la seguretat del veïnat i la salubritat. Intervencions pactades amb l’associació de veïns, qui coneix de primera mà
quines són les necessitats del veïnat”.

L’ajuntament ha invertit, en aquest cas, 50.000 euros aproximadament en un àmbit d’actuació d’uns 1.600 metres quadrats. Donada l’heterogeneïtat dels paviments existents, tant pel que fa a les característiques com a l’estat de conservació, s’han fet diferents tipus d’actuacions. Està previst que aquestes obres estiguin enllestides en dos mesos.

Procés d’urbanització

El regidor d’Urbanitzacions ha recordat que tota la documentació per a realitzar el procés de la urbanització de Can Lloses es va fer l’any 2010, però “no s’ajustava a la viabilitat econòmica del moment”. “L’any 2015 vam seure amb els veïns i vam decidir estudiar com es podia fer d’una altra manera per tal que els costos i la viabilitat econòmica de la urbanització fossin més viables per a tots”, ha detallat el regidor.

En els darrers anys el consistori ha fet diferents estudis a partir dels quals ha pogut redactar un pla que pretén presentar a la Comissió d’Urbanisme del Departament de Territori de la Generalitat per a la seva aprovació. En aquests moments, segons el regidor, aquest pla es vol acabar de consensuar amb els veïns i veïnes de Can Lloses i comptar amb la seva participació per poder-lo presentar “com més aviat millor”.

Perona considera que l’actual Llei d’Urbanisme és “totalment anacrònica”, ja que no contempla que els ajuntaments puguin gestionar les urbanitzacions, que han de ser “100% pagades per tots els propietaris, un tema molt complicat i més després de la crisi immobiliària”, ha comentat el regidor. Actualment, a Can Lloses hi ha 499 persones empadronades.