Cinema Ribes organitza una preestrena solidària per Autisme amb Futur

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de Especiales. Cedida

Cinema Ribes ha estat un dels cinemes escollits, per la preestrena solidària de ‘Especiales’, pel·lícula que visibilitza l’autisme i que abans de la seva estrena comercial es projectarà el proper dijous, 27 de febrer a les 19 h . Els beneficis obtinguts aniran dirigits a l’Associació Autisme amb futur, per a realitzar activitats inclusives d’oci i temps lliure.

L’Associació Autisme amb Futur és un grup de famílies de la comarca del Garraf i Penedès amb fills i filles diagnosticats amb trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Aquest trastorn, conegut també com a TEA, són trastorns del neurodesenvolupament que condicionen, principalment, les competències habituals de l’ésser humà per relacionar-se, comunicar-se, jugar i compartir interessos comuns amb altres persones.

‘Especiales’ és una pel·lícula dels directors de Intocable (Eric Toledano i Olivier Nakache) i que també té com a teló de fons la diversitat funcional. En aquest cas, recrea el dia a dia de les persones amb autisme i el treball que realitzen tant famílies com associacions per donar suport a aquestes persones.

A més de superar els 2M d’espectadors a França, va ser la pel·lícula de cloenda de l’últim festival de Cannes amb una de les ovacions de més durada que es recorden. Al Festival de Sant Sebastià va obtenir el premi del públic amb la nota més alta mai obtinguda per una pel·lícula des de que existeix aquest guardó (9,19). A França, el públic, a través de l”Observatori de la Satisfacció OBS (empresa que enquesta a el públic sobre totes les pel·lícules estrenades cada setmana) l’ha puntuat amb 9,9. Des de feia 18 anys, cap pel·lícula obtenia aquesta nota que és la més alta atorgada per OBS. També a França, totes les grans cadenes d’exhibició li han atorgat el seu segell de recomanació / prescripció.

La pel·lícula transmet esperança i, sobretot, optimisme per seguir creient en l’ésser humà (com diu Le Parisien, “desborda humanitat”) i fins i tot s’atreveix a flirtejar amb el somriure i l’humor …. Perquè ESPECIALS són els joves amb autisme als que tracta la pel·lícula, però ESPECIALS són també els herois quotidians de les associacions i organitzacions que arriben a on no arriben les administracions públiques. És per aquesta raó que els seus directors van defensar i van proposar a nivell internacional el títol SPECIALS (la seva traducció és ESPECIALS) per a aquesta pel·lícula.

“Aquesta preestrena és una oportunitat per veure en primícia aquesta pel·lícula, conèixer una mica més de prop el dia a dia que viuen moltes famílies i contribuir a un oci en què càpiguen totes les persones, també els que tenen diversitat funcional”

Amb aquest preestrena, Cinema Ribes i l’Associació Autisme amb Futur volen visibilitzar “una problemàtica complexa i molt desconeguda”, la que viuen les persones amb autisme i les seves famílies, així com “posar en valor el treball que realitzen els professionals de les associacions per donar suport a el conjunt de persones amb diversitat funcional “

En aquest sentit, aquesta projecció és també una forma de donar suport a l’associació i el seu servei d’oci inclusiu, que reivindica l’oci com un dret de les persones amb diversitat funcional a través d’activitats inclusives i obertes a totes les persones com activitats culturals, excursions, activitats esportives, campaments, casal …

La projecció serà el proper dijous, 27 de febrer a les 19 h a Cinema Ribes (Pl. Marcer, 7 de Sant Pere de Ribes). Les entrades es poden adquirir anticipadament a través del web: www.cinemaribes.com