Abigal Garrido, nova Secretària Nacional d’habitatge del PSC

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes passa a formar part dels cinquanta-un membres que constitueixen la nova comissió executiva del partit

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge d'Abigail Garrido al 14 Congrés del PSC. Cedida

El 14è Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya ha deixat constituïda la nova primera plana política del partit. Sota el lema “Som  Justícia Social, Som Feminisme i Som Ecologia”, el socialisme català ha viscut tres dies d’intensa activitat política on ha reivindicat la seva voluntat progressista, catalanista i d’esquerres a més de reafirmar el seu compromís federalista i d’estat plurinacional.

Sense gaires sorpreses i amb l’aprovació de l’única candidatura de Miquel Iceta sobre la taula per encapçalar la primera secretaria del PSC, els 1069 delegats i delegades han ratificat, amb un 93.5% dels vots, la composició del nou executiu que ha atorgat la presidència del partit a l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i també presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

El nou organigrama que passa a estar constituït per cinquanta-un membres conté el nom de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido. La batllesa i presidenta del Consell Comarcal del Garraf passa a prendre part significativa d’aquest nou executiu com a Secretària Nacional d’habitatge en un llistat on Salvador Illa revalida el càrrec com a Secretari d’Organització i la portaveu socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados, passa a ocupar la viceprimera secretaria.

Des de la federació Alt Penedès-Garraf, han notificat que un total de 32 delegades i delegats, juntament amb 18 observadores i observadors de les agrupacions locals socialistes han participat activament d’aquest congrés.