Abigail Garrido ha realitzat una trobada amb el veïnat de Sant Pere de Ribes

Els arranjaments de les voreres, que siguin més amples i permetin el pas dels i les vianants, entre les reivindicacions més esteses

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Una vintena de persones, entre les quals un col·lectiu de dones àrabs, es van trobar dissabte passat amb l’alcaldessa, Abigail Garrido, al Centre Cívic l’Espai, al nucli de les Roquetes. Tot i que inicialment s’havia previst fer-ho, com és habitual amb aquest tipus de trobades, al bell mig de l’espai públic, en concret, a l’avinguda de Catalunya a l’altura de la pista de Sant Agustí, finalment i a causa de la intensa pluja que va caure al municipi va caldre cercar-hi aixopluc en aquest equipament municipal. A la trobada veïnal també hi van assistir la segona tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials i Educació, Paqui Carrasquilla; el tercer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fran Perona; i la regidora de Treball i Joventut de les Roquetes, Noelia López.

Entre els diversos temes que es van plantejar, les persones assistents van coincidir a demanar millores en aquells carrers on hi ha socs per evitar els problemes que ocasionen entre la gent gran tant en les que van a peu com amb cadira de rodes. Algunes de les persones presents també van expressar la seva percepció pel que fa a l’estat dels solars del sector del Mercat Municipal La Sínia. Tot i que no es tracta d’un espai pròpiament de titularitat municipal, l’alcaldessa els va explicar-ne la casuística i els requeriments que se li fan a la propietat. Igualment Garrido en va prendre nota i la va afegir a les peticions rebudes que se sumaven a la reivindicació d’arranjar en general les voreres del municipi per fer-les més amples. En aquest sentit, es va destacar el cas del passeig de Circumval·lació, una via molt estreta per ser de doble sentit, i el mateix ocorreria al carrer de Numància, amb els diversos cotxes aparcats, a banda i banda. Igualment es va parlar del “mal accés per anar al cementiri”, en el tram de la carretera de Ribes a Vilanova i la Geltrú. Així mateix, i a banda de demandes referides a l’estat de la via pública, els veïns i les veïnes que es van apropar a conversar directament amb l’alcaldessa també li van fer avinent el seu malestar per l’estat de les aules de l’INS Alexandre Galí, segons els quals “s’han quedat petites i obsoletes”.

Aquesta reunió s’emmarca en les trobades que es coneixen com “A prop teu: converses amb l’alcaldessa” que l’equip de govern de Sant Pere de Ribes organitza periòdicament a peu de carrer per tal d’apropar la gestió municipal a la ciutadania i el contacte amb els màxims representants de l’Ajuntament. En totes i cadascuna de les trobades, es pren nota de les aportacions que fan les persones que hi prenen part per tenir-les en compte i poder-hi donar resposta al més aviat possible.