Sant Pere de Ribes reconeix els millors treballs dels alumnes

És el segon any que el consistori organitza aquests premis

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha reconegut els millors treballs de l’alumnat d’estudis postobligatoris del municipi. Amb l’objectiu d’animar el jovent a estudiar, és el segon any que el consistori organitza aquests premis per reconèixer l’esforç en aquesta tasca, incentivar l’excel·lència acadèmica i premiar els millors treballs de batxillerat i cicles formatius i la millor nota del Programa de Formació i Inserció (PFI) dels instituts Montgròs, Can Puig i Alexandre Galí que ofereixen formació en estudis postobligatoris. Actualment, a l’INS Xaloc, de recent creació, només es cursa l’ESO.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla; i el regidor de Formació Professional i d’Oficis, Josep Maria Llopart, han lliurat els diplomes de la segona convocatòria d’aquests premis en un acte celebrat aquest dimecres, 28 de setembre, a la Sala Josep-Lluís Palacios, on han destacat l’aposta de l’executiu local per fer que l’oferta educativa que hi ha al municipi arribi a tota la ciutadania.

Més enllà del batxillerat

L’alcaldessa ha remarcat que més enllà del batxillerat “treballem per continuar tenint Programes de Formació i Inserció, més Cicles Formatius, l’Escola de Persones Adultes o el Programa SEFED de simulació amb finalitat educatives”.

Pel que fa a les matrícules, Abigail Garrido ha explicat que l’encariment d’aquestes fa que les famílies hagin de fer una despesa més elevada. Per això, “volem ajudar i facilitar l’accés als estudis, amb beques i ajuts o reconeixements com aquests, als i a les joves que volen estudiar”.

Treballs premiats

Enguany han estat premiats una dotzena de treballs en diferents àmbits. El primer premi de la categoria de Batxillerat ha estat per al treball Comunicació i llenguatge de l’espectre autista: una mirada cap a la inclusió, elaborat per l’estudiant Rita Muniategui Martí.

El premi estava dotat amb 300 € més 1.000 € d’ajut a la matrícula universitària. El segon i tercers guanyadors, amb premis de 200 € i 100 €, han estat, respectivament, els treballs sobre Joaquín Fernández Castilla: del dolor a la dignitat, a càrrec de l’estudiant Àngel Abril Pachón, i Manuel de Cabanyes entre el Neoclasicismo y el Romanticismo, de l’estudiant Ariadna Brull Ruiz de Castroviejo.