Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Sant Pere de Ribes aposta pels tallers d’autocompostatge

Avatar photo
S’han dut a terme a les urbanitzacions de Rocamar i Can Pere de la Plana

El passat dissabte 13 d’abril es van fer dos tallers d’autocompostatge a les urbanitzacions de Rocamar i Can Pere de la Plana, on van participar 13 i 5 famílies, respectivament. Aquests tallers formen part d’un cicle organitzat conjuntament entre l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Mancomunitat Penedès-Garraf. Dins d’aquest cicle també s’han fet taller d’elaboració de sabó a partir d’oli cuinat usat. 

L’ajuntament va cedir a cada família participant un compostador, un airejador i un sac de material triturat per tal de facilitar el procés d’autocompostatge a les seves llars. L’objectiu d’aquests tallers és conscienciar sobre les oportunitats d’aprofitament dels residus orgànics, atès que amb l’autocompostatge s’aconsegueix que un residu esdevingui un recurs. D’aquesta mera, es redueix la generació de residus i el consum de matèries primeres, cada cop més escasses.  

Del 5 a l’11 de maig se celebra la Setmana Internacional del Compost. Cal tenir en compte que el compostatge és un procés natural, en el qual se sotmet la matèria orgànica a una transformació biològica per obtenir compost, un adob natural, de qualitat, útil per a l’agricultura i la jardineria.

Aquesta transformació consisteix en la descomposició de les restes orgàniques per part de microorganismes (fongs, bacteris, etc.) i de la fauna típica del sòl (cucs de terra, cargols, etc.) en condicions aeròbies, és a dir, en presència d’oxigen. El compost permet tancar el cicle de la matèria orgànica. Cadascú de nosaltres genera una mitjana d’1,6 kg de residus cada dia, dels quals el 36% en pes són residus orgànics que es poden reciclar per obtenir-ne compost.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’acció ‘Pas innocent’ i dues noves exposicions arriben al Mèdol de Tarragona

Notícia següent

A presó el detingut per atacar amb un ganivet la seva exparella a Salt

Notícies relacionades