Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Sant Pere de Ribes rep la visita de 3 defensores dels Drets Humans

Avatar photo

Sant Pere de Ribes està adherit a la xarxa de Ciutats defensores dels Drets Humans.

En el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del qual en forma part Sant Pere de Ribes, el municipi rebrà la visita de tres defensores dels Drets Humans que participaran en dues activitats programades aquest mes d’abril. 

La primera d’elles serà una conferència el dimecres 26 d’abril, a les 18h, a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila per parlar de “Les dones a l’Iran”, i “Nicaragua” des d’una mirada des dels Drets Humans amb les defensores Ryma Sheermohammadi (traductora, intèrpret i activista iraniana) i Wendy Quintero (periodista i activista del col·lectiu de Drets Humans Nicaragua Mai Més). La segona activitat serà una xerrada, el 28 d’abril al matí, de la defensora Laila Ajjawi (grafitera i activista  palestina resident en el camp de refugiats d’Irbid de Jordania)  a l’alumnat de 3r d’ESO del projecte Art i Refugi de l’INS Montgròs, prèvia visita als murals urbans dedicats als refugiats promoguts pel consistori al municipi. Totes elles seran rebudes institucionalment. 

Els defensors i defensores dels drets humans són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, principalment a escala local o regional. Treballen contra qualsevol violació de drets humans i per les llibertats fonamentals dels pobles i els individus.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’ha adherit enguany al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, juntament amb 28 municipis més de tota Catalunya. A través d’aquesta iniciativa es convida a persones defensores de reconeixement internacional que són acollides en els municipis adherits per a fer sensibilització sobre els valors de solidaritat, drets humans i processos migratoris forçosos mitjançant xerrades o col·loquis a públic d’interès, centres educatius, entitats, etc. Aquestes persones, de manera individual o col·lectiva, promouen i protegeixen els drets humans, principalment a escala local o regional. També contribueixen a l’eliminació efectiva de totes les violacions de drets humans i les llibertats fonamentals dels pobles i els individus, tenint com a principis la igualtat, la no discriminació i la dignitat humana, basant-se en les normes internacionals dels drets humans. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × four =

Notícia anterior
cartell formació

Noves propostes formatives digitals als centres cívics de Manresa

Notícia següent
Vista aèria ARE Porta Sud

L’Ajuntament de Terrassa sol·licitarà modificació de l’ARE de la Porta Sud

Notícies relacionades