Sant Pere de Ribes reobre l’OAC, Serveis Socials i l’Oficina d’Habitatge amb cita prèvia

També les biblioteques municipals tornaran a posar en marxa el servei de préstec concertant dia i hora a partir del dia 8

Imatge de l'oficina d'atenció a la ciutadanaia de Sant Pere de Ribes. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes reobrirà les Oficines d’Atenció Ciutadana, l’atenció presencial de Serveis Socials i l’oficina d’Habitatge exclusivament amb cita prèvia a partir del pròxim dilluns 1 de juny, el mateix dia que el municipi entrarà en la fase 2 de desconfinament.Es tracta de reprendre els serveis d’atenció personalitzada municipals, que seran reforçats per atendre les necessitats del moment, i poder donar sortir als tràmits i gestions més indispensables que no es puguin fer telemàticament i que requereixen de la presència física de les persones que els han sol·licitat per verificar i/o acreditar la seva identitat o per altres motius justificats. El sistema de cita prèvia s’inicia, doncs, per reforçar, garantir i facilitar l’atenció ciutadana mitjançant telèfon i en les millors condicions. El personal tècnic i administratiu atendrà qualsevol consulta, tràmit o gestió telefònicament o telemàticament. Aquesta mesura té un caràcter d’obertura parcial i es pren en el marc del procés progressiu de desconfinament per fases.

La reobertura dels serveis de l’Ajuntament, així com d’altres equipaments i instal·lacions municipals, serà esglaonada per assegurar en tot moment la salut i seguretat de la ciutadania i dels treballadors i treballadores. Ja s’han condicionat els espais perquè es respectin les distàncies de seguretat i les mesures higièniques, amb la col·locació d’una senyalització específica, mampares de metacrilat, dispensadors de gel hidroalcohòlic i reduint el nombre de cadires i capacitat de les sales d’espera, entre d’altres. S’evitarà així la concentració de persones i les condicions preventives per a les que s’hi hagin d’adreçar.

Tot això, es demana a la ciutadania que no es desplaci sense cita concertada a l’ajuntament i continuï utilitzant en primer terme la tramitació telemàtica, a través de la Seu Electrònica (seuelectronica.santperederibes.cat/seuelectronica) del web municipal (www.santperederibes.cat) i que es truqui davant de qualsevol dubte al telèfon d’atenció ciutadana de l’ajuntament (tel.93 896 73 00 – OAC), com a servei centralitzador de consultes, per informar-se sobre les gestions que necessitin realitzar. La cita prèvia també es pot demanar através dels correus electrònics de les OAC: oaclesroquetes@santperederibes.cat o oacribes@santperederibes.cat. Els serveis presencials s’hauran de sol·licitar SEMPRE amb cita prèvia obligatòria, i prèvia valoració per part del personal municipal que atengui la petició.

L’objectiu és garantir la seguretat i salut de les persones i per aquest motiu el nou sistema permetrà evitar l’acumulació d’usuaris i usaries a les dependències municipals. El compliment de les indicacions donades permetrà millorar l’eficiència i eficàcia dels tràmits a fer i guanyar en comoditat, ja que els ciutadans i les ciutadanes podran concertar la cita quan els hi vagi bé d’entre les diferents opcions disponibles que se’ls hi oferirà.

L’horari de les OAC és els matins de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i per les tardes, de 16 a 19h, els dilluns i dimecres a Ribes i els dimarts i dijous a les Roquetes.

A banda de les OAC altres serveis i instal·lacions municipals també s’estan preparant per reprendre la seva activitat, si bé no es posaran en marxa fins que es puguin garantir el compliment dels protocols i les condicions necessàries perquè es puguin utilitzar amb seguretat per a la salut de les persones.

En relació a l’Oficina d’habitatge, serveis que es presenta amb la col•laboració del Consell Comarcal del Garraf, es manté l’atenció telefònica (93 810 04 00) i telemàtica (oth@ccgarraf.cat) i a partir de la setmana vinent també s’obrirà l’atenció presencial amb cita prèvia concertada a l’ajuntament a través de les OAC. La gestió de les convocatòries obertes, com l’ajut per al pagament del lloguer per a persones afectades per l’impacte de la Covid-19, es fa de forma telemàtica al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya http://agenciahabitatge.gencat.cat/ajutcovid19.

Les biblioteques municipals reprenen el servei de préstec amb cita prèvia.
Les biblioteques municipals Manuel de Pedrolo i Josep Pla estan treballant aquests dies per poder reobrir al públic de manera segura i gradual. Així, a partir del dia 8 de juny tornaran a posar en marxa el servei de préstecs mitjançant un sistema de cita prèvia. Caldrà demanar dia i hora per telèfon o correu electrònic per anar a recollir o tornar llibres o altres documents i així s’evitaran cues o concentracions de persones usuàries a les seves instal·lacions.

Cal recordar que en la situació actual d’estat d’alarma segueix vigint la prorroga del termini de préstecs disposats abans fins el 31 de juliol i la recollida de reserves pendents fins el 23 de juliol.

Per més informació podeu escriure un correu electrònic a la Manuel de Pedrolo de Ribes (b.st.pereribes.mp@diba.cat)o la Josep Pla de les Roquetes (b.st.pereribes.jp@diba.cat) i trucar-les als telèfons 938964020 o 938115782, respectivament.

La Deixalleria municipal ja és oberta.
Des del passat 8 de maig la Deixalleria municipal de Sant Pere de Ribes (que es troba al carrer Boters del polígon industrial Vilanoveta) és oberta al públic en general. Aquestes instal·lacions especialitzades per a la gestió de residus, que havien restringit la seva activitat degut a la crisi sanitària de la covid-19, estan prestant servei en aquests moments en què és més necessari que mai prendre consciència de la importància de fer una bona gestió i tractament dels residus que es generen a casa.

Els horaris d’obertura de les deixalleries són de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 15 a 19 hores, dissabte de 9 a 14 i de 15 a 19 hores, i diumenge de 9 a 13 hores. En poden fer ús tant els usuaris domèstics com els usuaris procedents d’activitats econòmiques, si bé aquests darrers ja hi podien accedir des del passat 16 d’abril.
Es demana a la població seguir les mesures de seguretat i salut. Per això dins les seves instal·lacions només hi poden accedir dues persones alhora, s’ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de dos metres i la utilització ed guants i mascareta. Les persones usuàries hauran de dipositar els residus al lloc indicat seguint les instruccions del personal de la deixalleria.