Sant Pere de Ribes reconeix els millors treballs de l’alumnat d’estudis postobligatoris

Aquests premis busquen potenciar la continuïtat en els estudis i promoure l’esperit crític i l’anàlisi

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha reconegut els millors treballs de l’alumnat d’estudis postobligatoris del municipi. Amb l’objectiu d’animar el jovent a estudiar, és el tercer any que el consistori organitza aquests premis  per reconèixer l’esforç en aquesta tasca, incentivar l’excel·lència acadèmica i premiar els millors treballs de batxillerat i cicles formatius i la millor nota del Programa de Formació i Inserció (PFI) dels instituts Montgròs, Can Puig i Alexandre Galí que ofereixen formació en estudis postobligatoris. Actualment, a l’INS Xaloc només es cursa l’ESO.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i la regidora d’Educació, Ocupació i Formació Professional, Paqui Carrasquilla, han lliurat els diplomes de la convocatòria d’aquests premis en un acte celebrat aquest dimecres, 27 de setembre, a la sala polivalent de l’edifici de la Vinya d’en Petaca.

Aquesta és la tercera edició d’aquests premis educatius ja consolidats en el municipi. En aquest sentit, el consistori està apostant perquè l’oferta educativa arribi a tota la ciutadania, també a través de la formació no obligatòria, i s’està treballant contínuament per oferir programes de formació i inserció, més cicles formatius, l’Escola Municipal de Persones Adultes o el programa SEFED de simulació amb finalitat educatives.

Tant l’alcaldessa com la regidora han felicitat a tots i totes els i les estudiants que han participat en l’edició d’enguany i, especialment, als autors i a les autores dels treballs i projectes premiats. També han agraït al jurat, als centres educatius i als docents la seva tasca encomiable.

Enguany han estat premiats una desena de treballs en diferents àmbits. El primer premi de la categoria de Batxillerat ha estat per al treball Estudi d’un edifici municipal per fer-lo més eficient i autosuficient, elaborat per l’estudiant Unai Ibáñez Bravo. El premi ha estat dotat amb 300 € més 1.000 € d’ajut a la matrícula universitària. El segon i tercer guanyadors, amb premis de 200 € i 100 €, han estat, respectivament, els treballs sobre Matemàgiques, a càrrec de l’estudiant Abel Martín Vázquez, i Ombres i llums de la Intel·ligència Artificial, de l’estudiant Andrea Hidalgo Herrera.

En la categoria de cicles de grau superior, ha guanyat el primer premi, dotat amb 300 € i 1.000 € en concepte de matrícula d’estudis universitaris, el treball L’art d’estimar-se, de les estudiants del cicle d’Integració Social Maria Rodríguez González, Raquel Santos Pérez i Judit Riba Fernández. El segon premi, dotat amb 200 €, ha estat per al treball Hands & Wool, de les estudiants Andre Iserte Parejo i Mireia Diaz Jaimez, del cicle d’Animació Sociocultural. I el tercer premi, dotat amb 100 €, ha estat per al projecte Cultivem valors, dels estudiants Anabel Rodríguez Sánchez, Àngel Parada de Miguel i Nabt Lebhib, del cicle d’Integració Social.

El primer premi de la categoria de grau mig, dotat amb 300 € i 250 € en concepte de matrícula d’estudis de cicle de grau superior, ha estat per al treball El TCAI en la humanización del servicio d’oncologia pediàtrica, del grup d’estudiants del cicle de Cures Auxiliars d’Infermeria Maribel Herranz Márquez i Raúl Montero Lozano. El segon i tercer premis, amb 200 € i 100 €, han quedat deserts.

Pel que fa a la categoria de Programes de Formació i Inserció, el premi a la millor nota d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic ha estat per a Vanessa Veress; a la millor nota d’auxiliar d’imatge personal, perruqueria i estètica, per a Maria Pavón Pascual, i a la d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, per a Alex Giménez Sánchez.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha creat aquests premis postobligatoris amb la voluntat de fomentar entre l’alumnat la qualitat en l’elaboració dels treballs, projectes i mòduls de síntesi en els nivells educatius de Formació Professional i en els treballs de recerca de Batxillerat dels instituts del municipi. També es busca promoure l’esperit crític i d’anàlisi del jovent respecte del món on viuen, posant un especial èmfasi en les dimensions econòmica, social i cultural.

En aquesta línia el consistori convoca cada any altres ajuts municipals per a la matrícula universitària o de cicles formatius, per a la despesa del transport per a estudis postobligatoris o d’altres beques escolars, per a material i llibres i pel servei de menjador.