Sant Pere de Ribes rebrà un ajut de 300.000€ per a una trentena de projectes

Subvencionarà accions de dinamització dels centres comercials urbans i del mercat de treball local adreçades a les dones

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Comerç a Sant Pere de Ribes.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes rebrà enguany un total de 300.000€ procedents del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2020 de la Diputació de Barcelona. Aquests ajuts donaran suport a una trentena de projectes promoguts pel govern municipal que, entre d’altres, posen èmfasi en la promoció econòmica. 

El paquet de subvencions dedica una atenció especial als projectes de dinamització del mercat de treball local. Així, es destinen 48.000€ al projecte FRIDA, dedicat a la formació, recerca i inserció per a dones que s’activen. Aquest programa promou la igualtat d’oportunitats en el mercat laboral i s’adreça exclusivament a dones empadronades al municipi en risc d’exclusió social.

Un altre dels àmbits destacats del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals és el del comerç local, al qual es dedicaran 44.000€ per al suport de la gestió dels centres comercials urbans de Ribes i de les Roquetes. Aquestes partides es destinaran, respectivament, a les associacions Fem Ribes i Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER).

Serveis d’ocupació, plans d’educació i propostes de cooperació

Els ajuts de la Diputació de Barcelona també ofereixen suport al programa Impulsa’t del Servei Local d’Ocupació de Sant Pere de Ribes (29.549€), adreçat a persones que necessiten augmentar les seves habilitats informàtiques per tal d’efectuar una recerca de feina més eficaç i adaptada al mercat laboral actual. Altres subvencions són les destinades a plans municipals d’educació per al desenvolupament (44.291€) i a avaluació de propostes de cooperació, agermanaments o iniciatives d’educació per al desenvolupament (15.000€).

Amb partides menors, es dedicaran ajuts al Servei Municipal d’Atenció al Consum; a la prevenció de legionel·losi, control de plagues, del mosquit tigre i aus urbanes; al Programa de Seguretat Alimentària, i al Pla de Salut de Sant Pere de Ribes.