Aquest estiu s’iniciarà la construcció de 86 pisos de Protecció Oficial

Estaran repartits en dos edificis i estaran acabats en 24 mesos

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Parc Central de Sant Pere de Ribes acollirà la construcció d’una nova promoció d’Habitatges de Protecció Oficial (HPO) de 86 pisos en règim de lloguer repartits en dos edificis (43+43) amb l’Institut Català del Sòl.

El conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernández, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, la regidora d’Habitatge, Ana Herrera, la directora de l’Incasòl, Maria Sisternas, entre altres representants institucionals, han presentat aquest dimecres el projecte de construcció d’aquests pisos que s’iniciarà a l’estiu. Es tracta de la tercera promoció d’obra nova en aquest sector del municipi, sumant així 203 pisos de lloguer assequible (tant d’adequació com d’adquisició i rehabilitació i obra nova) dels 269 projectats durant aquest mandat.

En la seva intervenció l’alcaldessa ha explicat que aquest és “un municipi amb mercat d’habitatge tens i no volem que els joves hagin de marxar a viure fora. Per això, estem reservant el 30% de les promocions d’habitatge assequible de protecció oficial als joves, perquè es puguin quedar al seu municipi i tirar endavant els seus projectes de vida”.

El conseller de Territori ha destacat l’objectiu compartit amb el consistori: “fer que el dret de l’habitatge sigui un dret efectiu i real”. En aquest sentit, ha considerat que la manera per aconseguir que es pugui tenir aquest dret és “tenint un parc d’habitatge de lloguer assequible suficient i això necessita esforços d’uns anys de manera continuada”. Fernández ha explicat que enguany la Generalitat ha incorporat 10.000 habitatges a tot el país, dels quals aquests 86 en són part. Es preveu que les obres puguin començar a l’estiu i tinguin una durada de 24 mesos. L’Institut Català del Sòl ha aportat més d’11 milions d’euros en la construcció d’aquests nous pisos i l’ajuntament ha fet la cessió del sòl. “El govern de la Generalitat està compromès amb els veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes per tal d’avançar en aquest objectiu compartit de tenir un parc de lloguer assequible i garantir el dret a l’habitatge”, ha afirmat el conseller.

Habitatges en marxa

 19 pisos socials (16 acabats de l’escala “A” sector Mercat + 3 altres més adquirits per tempteig i retracta).
 12 pisos HPO Lloguer Dr. Ferran (edifici adquirit i reformat amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya).
 43 pisos HPO lloguer Xaloc (Parc Central) – Fundacions Salas i Nou Lloc.
 43 pisos HPO lloguer Rda. Masia Nova 58-64 – Fundacions Grup Qualitat i Factoria de Somnis.
 86 pisos HPO lloguer (dos edificis: 43+43) amb l’Institut Català del Sòl.

L’Ajuntament també té previst projectar i tramitar –si finalment s’obtenen ajuts econòmics dels fons Next Generation- la construcció de 66 pisos més amb la Fundació Grup Qualitat i alguna altra fundació més de Cohabitac (Coordinadora de fundacions d’habitatge social).

Les persones interessades a ser adjudicatàries d’HPO han de tenir la inscripció vigent en el Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial amb l’opció de règim de lloguer en el moment de la publicació de les bases de la convocatòria. És imprescindible estar-hi inscrites per poder accedir a aquesta i a les pròximes promocions. L’Oficina Local d’Habitatge dona informació i suport en els tràmits necessaris.