Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Sant Pere de Ribes obre el periode pels ajuts als estudis postobligatoris i transport

Avatar photo

L’objectiu és que els i les estudiants puguin continuar amb la seva formació educativa.

Els i les estudiants interessats i interessades a sol·licitar els ajuts municipals per a la matrícula d’estudis universitaris i cicles formatius i per a les despeses de transport dels joves que estan cursant ensenyaments d’educació postobligatòria ho poden fer des d’aquest dilluns 20 fins al 31 de març. Aquesta nova convocatòria de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està adreçada a persones nascudes entre els anys 1993 i 2007 (inclosos) que estiguin cursant estudis postobligatoris durant el curs 2022-2023 en centres sufragats amb fons públic. Per demanar-los també han de ser residents al municipi de manera continuada durant els 3 anys a la data de la sol·licitud; que no hagin rebut una beca o ajut pel mateix concepte d’altres administracions, i altres requisits de renda familiar i obligacions tributàries.

Els ajuts són de 1.000 euros per a la matrícula universitària; 150 euros per als cicles formatius de grau superior; 250 euros d’ajut al transport pels desplaçaments a centres situats fora de la comarca; i de 200 € pel transport a centres situats al Garraf

Aquestes subvencions tenen com a finalitat contribuir al fet que les persones més vulnerables puguin fer front a la cobertura de les necessitats més bàsiques. D’aquesta manera, es dona compliment a un dels objectius estratègics del Pla d’Actuació del present mandat.

La informació i documentació de la convocatòria es pot consultar a https://www.santperederibes.cat/municipi/educacio/beques-i-ajuts. El tràmit de sol·licitud i presentació de documentació es pot fer a través de la seu electrònica. En aquest cas, cal adjuntar el full de la matrícula i els justificant de pagament de la mateixa i la Declaració responsable i consentiment. Per a la tramitació telemàtica dels ajuts cal que el pare, mare o tutor o tutora legal disposin d’una eina d’identificació digital, com la T-CAT, el DNI electrònic, el sistema Cl@ve o l’IdCAT Mòbil. Les sol·licituds també es poden presentar a les oficines de l’OAC de Ribes o les Roquetes de manera presencial amb cita prèvia.

Ajuts vinculats a un llindar màxim de renda familiar anual

L’atorgament dels ajuts està vinculat a un llindar màxim de renda familiar anual que varia en funció del nombre de membres de la unitat familiar. En el cas de les unitats familiars d’un sol membre, el llindar són 14.760€, que corresponen al doble de l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Aquesta xifra va pujant fins als 33.210€ de les unitats familiars amb 6 membres, una xifra que representa 4,5 vegades aquest índex.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 + 12 =

Notícia anterior

La Tèrmica de Granollers, centre de referència per a la difusió de l’energia

Notícia següent

PS SDP + presenta les línies principals del seu programa en matèria de fiscalitat

Notícies relacionades