Sant Pere de Ribes instal·la una vintena de càmeres de vigilància a carrers i places

També col·loca dispositius a les entrades de les urbanitzacions amb sistema de lectura de matrícules dels vehicles

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes (Garraf) ha instal·lat 24 càmeres de vigilància a diversos carrers i places dels nuclis de Ribes i les Roquetes on “de manera reiterada” hi ha actes incívics i robatoris. “Volem que siguin un sistema dissuasiu”, ha remarcat aquest divendres l’alcaldessa Abigail Garrido, que ha assegurat que la xarxa de càmeres pretén “tirar enrere aquelles persones que habitualment es mouen en l’àmbit de l’incivisme”.

“Volem que domini la consciència, la col·laboració i la solidaritat”, ha afegit. El desplegament del sistema de videovigilància també inclou dispositius a les entrades de les urbanitzacions, els quals incorporen la lectura de matrícules dels vehicles per reforçar la seguretat d’aquestes zones.

La majoria de càmeres s’han col·locat a les places més concorregudes, a llocs propers a equipaments que reuneixen grups de persones i també als carrers on se celebren els mercats setmanals no sedentaris.

Segons Garrido, “sistemàticament” els dies de mercat es produeixen diversos furts i estrebades que el consistori espera evitar a partir d’ara o bé, que es puguin resoldre policialment amb l’anàlisi de les imatges.

“Els punts no estan escollits a l’atzar ni arbitràriament”, ha insistit l’alcaldessa, que ha demanat comprensió a la ciutadania sobre el desplegament de la xarxa de càmeres, tot garantint que l’ús de les imatges serà exclusivament per resoldre casos susceptibles de sanció municipal o de ser delictius.

“No és un debat sobre les llibertats. Aquí hi ha llibertat per a tothom, però per a tenir llibertat cal tenir seguretat”, ha defensat, assegurant que “no es tracta de fer una vigilància constant de la població”.

La inversió municipal per posar en marxa les 24 càmeres ha estat de 180.000 euros. Els dispositius s’afegeixen a la vintena de càmeres que ja hi havia als principals equipaments municipals.

L’alcaldessa ha subratllat que “Sant Pere de Ribes és un municipi segur” i ha situat l’ús dels nous dispositius en l’objectiu de foragitar els conflictes de determinats punts dels nuclis de Ribes i les Roquetes.