Sant Pere de Ribes habilita dos espais per celebrar activitats a l’aire lliure

Es tracta de l’Aulari Blanc de les Roquetes i del pati de l’Escola La Riera de Ribes. Amb aquesta iniciativa es garanteix la continuïtat de la programació cultural

Imatge del pati de l'Escola La Riera de Ribes. Foto CEDIDA

La xarxa associativa local disposa aquest estiu de l’Aulari Blanc de les Roquetes i del pati de l’Escola La Riera de Ribes per celebrar activitats a l’aire lliure en condicions de seguretat davant la Covid-19. Seguint les directrius del Pla de Reactivació Cultural, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha habilitat aquests dos espais complint les mesures de prevenció per a evitar la propagació del virus. La iniciativa garanteix la continuïtat de la programació cultural del municipi i contribueix a la dinamització del sector econòmic local.

El passat dia 3 de juliol a Ribes, els Xulius ja van dur a terme la primera de les tres actuacions musicals que han programat com a alternativa al Cicle de Música al Castell que aquest any no han pogut celebrar. Les properes cites musicals que s’hi celebraran seran el dies 10 i 11, amb el concert de Meritxell Galan & her swinging Ribetans (amb direcció de l’Esteve Molero) i la cantada d’Havaneres amb Barca Mitjana, respectivament. A les Roquetes, a l’espai Aulari Blanc la previsió és que hi aculli la programació de les Nits d’Estiu a finals de juliol.

Els dos espais s’han hagut de legalitzar i s’ha establert un aforament màxim, de 268 persones a l’Aulari Blanc i de 343 al pati de La Riera. Cada espai s’ha habilitat amb un escenari i un nombre de cadires adequat a l’aforament establert. A més, s’ha senyalitzat l’interior dels recintes per garantir el manteniment de les mesures de distanciament social.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha explicat que “d’aquesta manera afavorim que les entitats que vulguin fer algun tipus d’actuació durant l’estiu ho puguin dur a terme. És voluntat d’aquest equip de govern facilitar al màxim que l’activitat cultural no s’aturi, però també mantenir la seguretat per a les persones en aquest moment que davant la crisi sanitària hem d’anar amb el màxim de precaucions possibles”.