Sant Pere de Ribes denuncia les pràctiques dels mitjans en els feminicidis

L’Ajuntament també està tirant endavant altres projectes per promoure la convivència i la igualtat entre les persones com a valors fonamentals d’integració i cohesió social

Sant Pere de Ribes ha estat un dels municipis signants de la declaració sobre el tractament dels feminicidis als mitjans de comunicació. Avui, 22 de març, al matí l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació ha convocat a Esplugues de Llobregat un acte per manifestar el seu posicionament en relació a aquest tema i el seu rebuig respecte al tractament que alguns mitjans de comunicació́ apliquen a la informació́ sobre els assassinats masclistes, mitjançant una declaració signada pels 32 ajuntament que en formen part. La regidora d’Igualtat de Gènere, Feminisme i LGTBI de Sant Pere de Ribes, Antonia Pulido, ha participat a la trobada donant ple suport a la iniciativa.

El text presentant denuncia les males pràctiques dels mitjans de comunicació que envaeixen la intimitat de les persones properes a les víctimes i que utilitzen sense rigor, ni respecte, les dades i els detalls personals, servint com a espectacle el dolor de les famílies, com també insta als organismes competents a prendre mesures per evitar-ho.

Sant Pere de Ribes ha format part de l’Observatori amb l’objectiu de sumar esforços per promoure una cultura crítica en relació al paper de les dones en els mitjans de comunicació. Així mateix, ser-hi esdevé una oportunitat per crear espais de debat ciutadans en relació als mitjans, fer visible el punt de vista de les dones pel que fa a la seva representació als mitjans de comunicació, incorporar la reflexió sobre els mitjans de comunicació a les propostes participatives adreçades a les dones i incrementar la sensibilització social de tota la ciutadania sobre el paper dels mitjans de comunicació i el gènere.

L’Ajuntament també està tirant endavant altres projectes per promoure la convivència i la igualtat entre les persones com a valors fonamentals d’integració i cohesió social, independentment del gènere, el sexe o la creença. Per aquest motiu està portant a terme el Pla d’Igualtat Municipal, en col·laboració amb les associacions i xarxes per a la igualtat del municipi, i accions d’empoderament de les dones com el cercador de dones professionals Dones en xarxa o cursos de formació d’autoprotecció.