Sant Pere de Ribes celebra el Dia Internacional de la Infància

Es van organitzar diferents activitats com la lectura d’un manifest, la benvinguda als nadons, una xocolatada, tallers infantils o una exposició.

El Dia Internacional dels Drets de la Infància va omplir el dissabte, 19 de novembre, la plaça de la Vila de Sant Pere de Ribes de famílies i infants per gaudir de les activitats programades per a aquesta jornada. Prop del migdia va tenir lloc l’acte institucional del Consell Municipal d’Infants durant el qual els consellers i conselleres van llegir el manifest per reivindicar els drets dels infants i adolescents i la importància de treballar pel seu benestar i desenvolupament. A continuació, van explicar en què consistien els dibuixos que havien fet i van mostrar la pancarta feta durant les sessions del Consell d’Infants. A més, van convidar a la resta de nens i nenes que també havien portat un dibuix relacionat amb els drets dels infants a penjar-lo arreu de la plaça de la Vila. 

L’acte, inclòs en la programació d’aquesta jornada commemorativa de la Declaració dels Drets dels Infants a l’ONU el 20 de novembre de 1959, va servir de preàmbul a la benvinguda institucional dels 203 nadons nascuts al municipi entre el novembre del 2021 i l’octubre del 2022. Com a gest de benvinguda l’alcaldessa, Abigail Garrido, acompanyada de la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla, va obsequiar amb un pitet a les famílies que van assistir a l’acte.

La celebració va deixar moments destacats i activitats per a tota la família, així com una xocolatada popular. A més, els més petits van poder conèixer de prop els vehicles que utilitza l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i els de la Policia Local en la seva tasca al municipi i es va poder veure l’exposició SOS Planeta o fer-se una foto al photocall de Benvinguda als Nadons. 

La jornada organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va comptar amb la col·laboració del Consell d’Infants, l’escola Espai Obert La Serra i els Castellers de les Roquetes.