Sant Pere de Ribes acull una nova jornada de donació de sang

Sant Pere de Ribes és un dels municipis catalans que més suport ha fet a les campanyes del Banc de Sang i Teixits durant l’estat d’alarma.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya oferirà una nova jornada de donacions de sang al municipi el dijous, 25 de febrer, al Centre Cultural El Local (carrer 11 de setembre, 1, de Ribes). Tothom que hi estigui interessat a participar ho ha de fer de 10h a 14h i de 17h a 21h, prèvia reserva d’hora a través del web www.donarsang.gencat.cat.

Sant Pere de Ribes ha estat un dels municipis catalans que més suport ha fet a les campanyes de donació de sang durant l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària, en què el 15% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19. Des del Banc de Sang i Teixits s’ha fet una crida a la ciutadania per mantenir el ritme, posat que l’activitat transfusional segueix sent elevada en l’actual fase de la pandèmia per a tractaments de càncer, accidents o parts amb complicacions, entre d’altres.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals, s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos a Catalunya. Així, en aquests moments pot arribar a superar-se la necessitat del miler de donacions de sang diàries per satisfer aquestes necessitats. 

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang i Teixits, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat establertes per a contenir la propagació de la Covid-19 i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Les persones que s’ofereixin a fer una donació poden portar emplenat el qüestionari que s’ha de descarregar a www.donarsang.gencat.cat/formulari. En cas contrari, l’hauran d’omplir amb un bolígraf d’un sol ús que rebran en arribar. 

Tothom que hi participi disposarà, a més, de gel esterilitzant per rentar-se les mans i haurà de guardar una distància mínima de separació d’un metre amb la resta de persones. Per la seva banda, el personal sanitari del Banc de Sang i Teixits durà guants i mascareta.

Cal recordar que la Covid-19 no es transmet per la sang, sinó per via respiratòria. Per aquest motiu, el procés de donació i transfusió es porta a terme amb la seguretat habitual.