Sant Pere de Ribes acull una campanya especial de donació de sang

Aquest dissabte i diumenge, Sant Pere rebrà els donants al Local Centre Cultural. Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

Imatge cedida

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Sant Pere de Ribes s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Aquest dissabte i diumenge, el Local Centre Cultural comptarà amb un espai de donació, dissabte de 9.30 a 14.30 i de 17 a 21 hores i diumenge en horari matinal.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

#JoEmQuedoaCasa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.