Sant Pere de Ribes acull la jornada d’economia circular del Garraf

La sessió ha tingut lloc aquest dimarts, 15 de febrer, a la Sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila.

La jornada d’economia circular del Garraf, organitzada per Node Garraf i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha tractat de l’oportunitat que suposa apostar per l’economia circular com a model per afavorir l’equilibri econòmic, ambiental i social, a banda de ser una oportunitat per donar a conèixer les eines disponibles per accelerar la transició cap a una economia més sostenible.

Les institucions, els professionals i les empreses s’interessen cada cop més per aquest sistema com a model de creixement i desenvolupament sostenible, és per això que Node Garraf ha impulsat aquesta sessió amb l’objectiu de fer una comarca més respectuosa amb el medi ambient. El projecte tracta de conèixer quin és el punt de partida del nostre territori en l’àmbit de l’economia circular, tant del tractament que se’n fa des de les empreses com del sector públic.

L’obertura de la jornada ha estat presidida per l’alcaldessa, Abigail Garrido, i la presidenta de Node Garraf, Rosa Huguet, a la Sala Josep-Lluís Palacios on han mostrat el seu agraïment a totes les persones participants i implicades en la jornada. L’alcaldessa ha explicat que precisament Sant Pere de Ribes està portant a terme projectes d’eficiència energètica i sostenibles en la línia de l’economia circular, com els relacionats amb la biomassa “que ens ha permès una millor gestió i aprofitament dels recursos forestals per autoproduir biomassa a la nostra planta de producció que després utilitzem a les nostres calderes, tancant així el cercle de l’autoabastiment i la reducció de residus i gasos d’efecte hivernacle”. Abigail Garrido també ha fet esment al treball conjunt amb el Consell Comarcal i el projecte d’Eficiència Energètica del Garraf que ha de portar experiències com la de Sant Pere de Ribes o d’altres de millora energètica als municipis de la comarca, com la instal·lació d’una caldera de biomassa i una xarxa de calor a Les Roquetes i també a Canyelles; millores d’enllumenat públic a Sitges; o millores d’eficiència energètica en equipaments de Vilanova i la Geltrú.

La jornada va acollir xerrades sobre experiències en economia circular als Polígons d’Activitat Econòmica; l’impacte de la transacció ecològica en el compte de resultats; la Borsa de Subproductes com a eina estratègica per fer sostenible les empreses; i experiències d’innovació sostenible i d’altres temes d’interès.

La regidora de Sostenibilitat i Transició Energètica de Sant Pere de Ribes d’Antònia Pulido, i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf. Mònica Gallardo, van cloure la trobada.