S’amplia el termini per presentar un projecte al concurs Platós al carrer a Sitges

Fins al 15 de juny les persones interessades poden participar en aquesta iniciativa que pretén decorar carrers o trams de carrers durant el Festival de Cinema

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges i el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya han decidit ampliar fins al 15 de juny el termini per fer les inscripcions al concurs “Platós al carrer”, un projecte nou i singular de dinamització comercial adreçat a entitats, associacions o particulars de Sitges. Inicialment, el període finalitzava el 12 de maig però ara s’allarga més d’un mes perquè algunes entitats i associacions han demanat disposar de més temps per presentar els seus projectes de decoració ja que ara estan amb la preparació de la festivitat de Corpus. A través d’aquesta proposta, el consistori pretén implicar el teixit associatiu, cultural i empresarial per crear ambientació durant el certamen cinematogràfic i, alhora, contribuir a posicionar el comerç de Sitges a través d’una experiència de compra original, única, de qualitat i singular.

Les inscripcions es poden realitzar a través del portal municipal omplint el formulari a través de l’enllaç directe següent: https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/comerc-1/formulari-inscripcio-concurs-platos-al-carrer-2021.

Presentació dels projectes

L’Ajuntament de Sitges seleccionarà els vuit projectes més ben valorats d’entre totes les propostes presentades a la convocatòria per tal que decorin 8 carrers o trams de carrer (com a mínim de 50 metres) amb ambientació de pel·lícules de cine fantàstic o de terror durant el Festival de Cinema, durant l’edició d’aquest any del Festival de Cinema, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre. Entre els criteris de valoració es tindrà en compte el contingut artístic i creatiu del projecte, l’adequació al tema triat i l’ús preferent de material reciclat, entre d’altres.

La memòria del projecte cal que inclogui:

  • La localització del carrer o tram de carrer escollit per engalanar,
  • El tema o la pel·lícula escollida
  • La distribució de la decoració
  • La descripció del material que s’utilitzarà
  • El contingut artístic i creatiu
  • La fitxa tècnica de so i il·luminació
  • El suport dels veïns i empreses del carrer triat
  • El pressupost del projecte de decoració

Un jurat visitarà el 8 d’octubre els carrers decorats per valorar l’originalitat i creativitat del projecte, l’espectacularitat, la qualitat artística, el disseny i la utilització de materials reciclats, entre d’altres criteris. El 9 d’octubre donarà a conèixer el veredicte amb el nom dels tres carrers guanyadors a través de la pàgina web de l’Ajuntament i del Festival. El dia 10 d’octubre a les 11 h es farà el lliurament dels premis i també una placa honorífica (en forma de rajola) als carrers guanyadors.

Les bases del concurs també es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Sitges: Platós al carrer 2021 Sitges.