S’ajorna el retorn dels Indians de Sant Pere de Ribes

Tot i que l'esdeveniment ha quedat ajornat fins a nou avís, les rutes virtuals sobre el llegat dels indians estan disponibles com a recurs online als webs municipals

Imatge d'indianos. Foto: Aj. SPDRibes

El IV Retorn dels Indians i 15è Agromercat, que estava previst celebrar-se els dies 5, 6 i 7 de juny de 2020, s’ha ajornat fins a nou avís a causa de l’actual crisi sanitària provocada per la Covid-19. En no poder-se fer amb garanties i en tractar-se d’un esdeveniment públic i multitudinari que té lloc principalment al centre de Ribes, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha decidit posposar-lo per més endavant.

El Retorn del Indians ofereix cada any per aquestes dates un ampli ventall d’activitats programades que guarden relació amb l’època dels indians o americanos de final del segle XIX i principi del XX amb la finalitat de donar a conèixer el llegat dels avantpassats que van marxar a fer les Amèriques, i paral·lelament acull la fira de productes agroalimentaris de proximitat.

Malgrat que en aquest ocasió no es podrà sortir al carrer a celebrar-lo i a conèixer part del patrimoni històric i arquitectònic dels avantpassat del municipi, la regidoria de Promoció Econòmica convida a la ciutadania i al públic en general a utilitzar el recurs online per fer 4 rutes virtuals relacionades amb la història americana de Sant Pere de Ribes a través de fotografies realitzades en 360º i notes informatives. El primer dels itineraris ens permet visitar el nucli històric des de Can Puig fins a Sota-ribes, la segona ruta transcorre des del carrer del Pi al Palou, la tercera proposta és una passejada pel centre i la darrera ens apropa fins a l’ermita de Sant Pau.

Les visites es poden fer a través de la pàgina www.santperederibes.cat/turisme/descobreixsantperederibes/elsindians/visita-virtual i el recurs també estarà disponible al web www.viusantperederibes.cat. Només cal anar seguint els punts de les rutes i desplaçar-se amb el punter del ratolí o les opcions de teclat. També permet veure algunes fotografies d’interiors, ampliar les imatges o fer les visites a pantalla completa.