Divendres, 8 de novembre de 2024
És notícia

Sabor a Mar: 3a edició del Gastrofest a Vilanova

alvaro ramirez
Entre les novetats d’aquest any destaca la col·laboració de la Confraria de pescadors

En un cap de setmana passat per aigua, Vilanova i la Geltrú celebra durant l’11,12 i 13 d’octubre, la tercera edició del GastroFest. L’organització de la fira gastronòmica aposta per una ubicació icònica com el Museu del Ferrocarril de Catalunya.

La proposta d’enguany aposta per presentar una quinzena de plats marinats, on es busca donar rellevància a la cuinera marinera mitjançant l’elaboració de plats basats en productes com la gamba i el peix fresc de la llotja del port vilanoví, tot cuinat al detall per xefs locals.

Entre les novetats d’aquest any destaca la col·laboració de la Confraria de pescadors que ofereix la gamba de Vilanova a la planxa. Una opció per treure profit el producte de proximitat acompanyant-ho amb suquets, sopes i gibrellades. Els preus dels plats es mouen entre una forquilla des dels 5 fins als 9,50 €.

Un altre dels objectius de l’esdeveniment és donar més oportunitats per millorar i enfortir les relacions entre restauradors i la llotja de pescadors. La voluntat del gremi és mantenir el diàleg durant tot l’any segons apuntava el president de l’Associació de Gastronomia i Turisme, Oscar Teruelo. A la fira gastronòmica hi participen diversos establiments de la ciutat, “implicats en la dinamització de la ciutat i l’aposta de qualitat”, detallaven des de AGT.

L’Espai de la Carme, la Taverna Kurama, L’Hac Restaurant, El Rebost de la Senalla, La Cava Wine Bar, Mao Lounge i Pika-Tapa seràn els encarregats de preparar la varietat de platets. A la carta, el públic pot escollir entre un risotto amb calamars, un bao de gamba blanca, un arròs melós de gamba vermella o un estofat de canana de Vilanova, entre els més destacats. Del punt dolç se n’encarrega Valentí amb els seus gelats d’autor.

Al mateix Museu del Ferrocarril, els assistents també veuen a l’Aula de Cuina, els showcookings dels xefs. En aquest cas, amb un to més distès, els autors expliquen els secrets dels seus fogons. D’aquesta manera es pot conèixer millor el producte de proximitat i gaudir-lo de la millor manera. A més a més, hi ha activitats per a tota la família, tallers de tast de cerveses, maridatges, tot acompanyat de diferents sessions musicals amb DJ.

Entre divendres i diumenge, la fira Gastrofest s’exhibirà entre els trens del Museu del Ferrocarril que es podrà visitar de manera gratuïta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
metor bilbao

Un jove de 21 anys llança la seva parella a les vies del metro

Notícia següent

El PP donarà suport a les festes taurines populars de les Terres de l’Ebre al Congrés

Notícies relacionades