Les Roquetes celebra la Festa Major de Santa Eulàlia

El dissabte 11 al migdia es llençaran els 12 morterets que donaran el tret de sortida als actes de Festa Major

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest cap de setmana les Roquetes s’endinsa en els actes de la seva Festa Major d’hivern. El dissabte 11 de febrer, a les 12h, a la plaça de la Vinya d’en Petaca, els 12 morterets anunciaran el tret de sortida de la Festa Major Santa Eulàlia 2023. A les 19.30h continuarà amb la Cercavila de Vigília que començarà a la rambla Rafael Alberti, passant per l’avinguda de Catalunya, els carrers d’Almogàvers, d’Eugeni d’Ors, l’avinguda de Mas d’en Serra, l’avinguda de Catalunya, els carrers de Velázquez, de Miquel Àngel, i finalitzarà a la plaça del Llobregat. En acabar, s’alçarà el pilar de foc amb els castellers de les Roquetes. A les 23h, tindrà lloc el Sarau de Festa Major a l’envelat municipal (entrada lliure amb aforament limitat) amb tribut “Hola Rafaella” i Dj Enka. 

Els actes continuaran el diumenge 12 de febrer, dia de Santa Eulàlia, amb les Matinades Tronades. La sortida serà a les 8 del matí a la rambla Rafael Alberti per recórrer els carrers del centre fins a arribar a la plaça del Llobregat. Poc després, a les 9.30h, començarà l’Anada a Ofici on les colles desfilaran fins a l’Església de Santa Eulàlia per celebrar l’Ofici de Festa Major, una ofrena a la patrona per part del Ball de Cintes. Tot seguit, a la Parròquia Santa Eulàlia es farà la missa concelebrada de Festa Major amb l’acompanyament musical de la Coral Ginesta, i s’acabarà amb el pilar de Castellers de les Roquetes. La festa continuarà a les 12 del migdia amb la Cercavila de Sortida d’Ofici, i a la plaça de la Vinya d’en Petaca, es faran la ballada i l’encesa conjuntes.

A la tarda, a les 16.30h, hi haurà una xocolatada al local de l’Agrupació de Ball Populars de les Roquetes per a totes les entitats participants en la Festa Major. La gent gran també gaudirà de la festa al Casal de la Gent Gran amb berenar i ball a partir de les 18h.

El mateix dia de la patrona, també a les 18 hores, a la plaça de la Vinya d’en Petaca, s’organitzarà la nova exhibició de balls populars i el pilar dels Castellers de les Roquetes que acabarà amb una traca nocturna de Festa Major.

Diumenge 12, a les 18h, la televisió comarcal Canal Blau TV emetrà en directe l’exhibició de balls populars i la traca nocturna de Festa Major.